Ο κόφτης του …κόφτη στις διαγνωστικές εξετάσεις

Κι άλλους περιορισμούς στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας με στόχο την συγκράτηση της δαπάνης αυτής, την οποία ο Οργανισμός έχει προϋπολογίσει για φέτος στα 315 εκ. ευρώ ενώ τώρα υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 370 εκ ευρώ. Να θυμίσουμε ότι η δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις το 2015 είχε ανέλθει στα 553 εκατ. ευρώ και θεωρήθηκε υπέρογκη!

Στο εξής θα επιτρέπονται συγκεκριμένες εξετάσεις ανά ειδικότητα και για πρώτη φορά τίθενται όρια και στην συχνότητα με την οποία θα μπορεί ο καθένας να τις επαναλαμβάνει.

Ο γιατρός θα μπορεί να συστήνει και να πραγματοποιεί εξετάσεις οι οποίες όμως δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 15% του συνόλου των εξετάσεων που συνταγογραφεί κατ' έτος. Σε αντίθετη περίπτωση θα ενημερώνεται ο ΕΟΠΥΥ για διερεύνηση όπως γίνεται εδώ και καιρό και για άλλες δαπάνες όπως είναι αυτές των φαρμάκων.

Ειδικό καθεστώς θα ισχύει για τα πακέτα των εξετάσεων που αφορούν τα χρόνια νοσήματα καθώς οι χρόνια και σοβαρά πάσχοντες εξαιρούνται παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια από όλες τις περικοπές είτε αυτές αφορούν την συνταγογράφηση και την συμμετοχή στα φάρμακα είτε τις νοσηλείες είτε τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν