Ο καθηγητής Γεώργιος Κοχιαδάκης νέος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΚΕ
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΕ. Ποια είναι η σύνθεσή του.

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), στην οποία τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο καθηγητής Καρδιολογίας Γεώργιος Κοχιαδάκης, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ανάληψη των καθηκόντων του έγινε στη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΕΚΕ. Η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος ΕΚΕ: Γεώργιος Κοχιαδάκης
  • Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Τούτουζας, καθηγητής Καρδιολογίας, υπεύθυνος Iατρείου Δομικών Καρδιοπαθειών & Καρδιο-ογκολογίας, Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
  • Τέως πρόεδρος: Ιωάννης Κανακάκης, διευθυντής Αιμοδυναμικού Τμήματος, ΓΝΑ Αλεξάνδα
  • Γενικός γραμματέας: Σκεύος Σιδερής, διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος, ΓΝΑ Ιπποκράτειο
  • Ταμίας: Νικόλαος Καυκάς, συντονιστής διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝΑ ΚΑΤ
  • Μέλη: Αγγελική-Δέσποινα Μαυρογιάννη, διευθύντρια Καρδιολογικού Τμήματος, ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, επιμελητής Α’, Β΄ Καρδιολογική Κλινική, Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ, Νίκος Πατσουράκος, διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝ Πειραιά Τζάνειο, Αλέξανδρος Στεφανίδης, διευθυντής Α΄ Καρδιολογικού Τμήματος, ΓΝ Νίκαιας, Ιωάννης Καχριμανίδης, εκπρόσωπος ειδικευομένων, Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, ΓΝΑ Ιπποκράτειο

Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΕ είναι διετής (2023-2024). Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη της ΕΚΕ ενημερώθηκαν δια ζώσης και διαδικτυακά για τα οικονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρός της περιέγραψε συνοπτικά τους βασικούς άξονες δράσης για τα επόμενα χρόνια, δίνοντας έμφαση στην αναδιοργάνωση της εταιρείας, την εκπαίδευση και τις ποικίλες επιστημονικές πρωτοβουλίες.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης παρατέθηκε δείπνο και πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Εταιρείας. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης.