Ο ΙΣΑ ζητεί την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την εκκαθάριση των δαπανών των γιατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την άμεση πληρωμή των γιατρών για τα δεδουλευμένα τους από το έτος 2011, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Για να συμβεί αυτό ωστόσο χρειάζεται η έκδοση μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τον τρόπο της εκκαθάρισης...

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ:
Όπως σας είναι γνωστό οι ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι για το πρώτο τετράμηνο του 2016, ενώ έχουν εκδοθεί τα σχετικά τιμολόγια. Όπως πληροφορηθήκαμε, αυτό οφείλεται στην μη μέχρι στιγμής έκδοση ΚΥΑ που θα καθορίζει τον τρόπο εκκαθάρισης του 100% των δαπανών των ιατρών.

Μη ξεχνάμε επίσης ότι υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού σας προς τους ιατρούς από το έτος 2011, για τις οποίες σας έχουμε κοινοποιήσει σειρά εξωδίκων οχλήσεων και παρότι λαμβάνουμε υποσχέσεις ότι οι ιατροί θα πληρωθούν, η διαδικασία δεν προχωρεί.

Ενόψει των ανωτέρω, σας καλούμε όπως άμεσα παρέμβετε για την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ αλλά και όπως προβείτε στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών για τα έτη 2011 και εφεξής, άλλως επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν