Ο ΙΣΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση και τα μέλη του να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΑ προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς με πειθαρχικό και πιθανή διαγραφή, τα μέλη του (γιατρούς) που έχουν την βουλευτική ιδιότητα και θα αποφασίσουν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό!

Όπως αναφέρουν «ο ΙΣΑ καταγγέλλει τους οικονομικούς δολοφόνους της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγούν στην εξαθλίωση, χιλιάδες  ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που για άλλη μια φορά ρίχνει τα βάρη  και εξοντώνει τους πολίτες  ενώ αφήνει στο απυρόβλητο όσους έχουν συμβάλει, τα τελευταία χρόνια στην καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων (χρηματιστήριο, PSI, δομημένα ομόλογα).

Αποτελεί ένα προαναγγελθέν έγκλημα καθώς χιλιάδες ιατρεία, θα βάλουν λουκέτο ενώ το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, είτε  θα οδηγηθεί στην μετανάστευση είτε θα γίνει όμηρος των μεγάλων καρτέλ της υγείας. Αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα για τη Δημόσια Υγεία και τον Έλληνα ασθενή καθώς θα ανοίξει ο δρόμος, για να μονοπωλήσουν το χώρο, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Ο ιατρικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί μέχρις εσχάτων προκειμένου το νομοσχέδιο- ταφόπλακα των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών να μην φτάσει  καν  στη Βουλή, προειδοποιεί το ΔΣ του ΙΣΑ και ρποχωρά κι ε΄να βήμα παραπάνω προειδοποιώντας τους βουλευτές- γιατρούς, μέλη του Συλλόγου να μην το ψηφίσουν…

Ειδικότερα το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε τα εξής:

-24ωρη αποχή των μελών του  και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.
-Καλούμε τα μέλη μας  να μην εκδίδουν πιστοποιητικά για οποιαδήποτε αιτία. Ο ΙΣΑ δεν θα προβαίνει σε επικύρωση του γνησίου της υπογραφής οποιοδήποτε πιστοποιητικού.
-Καλεί τους βουλευτές μέλη του να μην ψηφίσουν  το νομοσχέδιο έκτρωμα  και θα εξετάσει τις δυνατότητες άσκησης πειθαρχικού ελέγχου και διαγραφής από τα μητρώα του  των βουλευτών εκείνων που θα το ψηφίσουν.
-Καλούμε τους συναδέλφους γιατρούς που κατέχουν κυβερνητική θέση ,να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαχωρίσουν τη θέση τους, από την κυβέρνηση τόσο σε ότι αφορά το νομοσχέδιο ,για το ασφαλιστικό όσο και για  κάθε μέτρο που επιδεινώνει την τραγική κατάσταση της υγείας του ελληνικού λαού.
-Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σωματείων που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τετάρτη  20 Ιανουαρίου στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν