Ο Γιώργος Πατούλης στην Βραζιλία για την προώθηση του τουρισμού υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η προώθηση του τουρισμού υγείας και η διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρα μας ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων, του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βραζιλία.

Η προώθηση του τουρισμού υγείας και η διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρα μας ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων, του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, με παράγοντες από το χώρο του τουρισμού και της υγείας στη Βραζιλία, την οποία επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, με αφορμή τη συμμετοχή του, στη Διεθνή Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Οργανισμό Τοπικών Αρχών (UCLG), το χρονικό διάστημα, 20-21 Μαρτίου 2018 .

Ο κ. Πατούλης είχε σειρά συναντήσεων, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στη Βραζιλία, επιστημονικών αλλά και επιχειρηματικών φορέων στην πόλη Σάο- Πάολο, τις οποίες συντόνισαν ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Σ. Χουρμουζιάδης και ο Εμπορικός Ακόλουθος του Προξενείου Μ. Μαθιουδάκης, οι οποίοι υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΙΣΑ, στα γραφεία του ελληνικού προξενείου.

Ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συνδέσμου του Σάο Πάολο Gomes Jose Luiz Gomes do Amaral, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για τα κοινά προβλήματα του ιατρικού κλάδου και συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, για τον ιατρικό τουρισμό της χώρα μας .

Αδελφοποίηση

Αποφασίσθηκε η αδερφοποίηση των δύο συλλόγων, η διεξαγωγή κοινών συνεδρίων και η ανταλλαγή επιστημόνων. Συζήτησαν για τη συμμετοχή μελών Ιατρικού Συνδέσμου του Σάο Πάολο, στο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κω με τίτλο «Ο ιατρικός τουρισμός συναντά το νησί του Ιπποκράτη», υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.
«Στόχος μας είναι να προσκαλέσουμε γιατρούς από όλο τον κόσμο προκειμένου να δώσουν τον όρκο του Ιπποκράτη στη γενέτειρα του, σε μία πρωτοβουλία υψηλής συμβολικής αξίας η οποία παράλληλα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς οι γιατροί που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί θα ενημερωθούν και για την εξέλιξη της ιατρικής από τον Ιπποκράτη μέχρι και σήμερα, στο Ίδρυμα του «πατέρα» της Ιατρικής», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συνδέσμου του Σάο Πάολο, αποδέχθηκε με θέρμη την πρόταση του κ. Πατούλη και δήλωσε την πρόθεσή του να βοηθήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενεργοποιώντας το δυναμικό των ιατρικών σχολών του Σάο-Πάολο, πόλη που αποτελεί το σημαντικότερο ιατρικό κέντρο της Λατινικής Αμερικής.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΣΑ ,συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στο Σάο Πάολο Θ. Γάτο, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους συνεργασίας ,με στόχο την εδραίωση των σχέσεων τις ομογένειας ,με τις τοπικές κοινωνίες. Έμφαση δόθηκε στην προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων Ελλήνων ομογενών προς τη χώρα μας αλλά και νέων της χώρας μας στη Βραζιλία, με στόχο την διεύρυνση των γνώσεων τους σε τομείς, όπως ο πολιτισμός, η ιστορία και η πνευματική κληρονομιά των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η δίψα των απανταχού Ελλήνων ομογενών να βοηθήσουν τη μητέρα πατρίδα να ανασυνταχθεί και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης είναι συγκινητική. Με συνοδοιπόρους προσωπικότητες από τον κόσμο της επιστήμης, του επιχειρείν και της ομογένειας απλώνουμε γέφυρες για να ενώσουμε τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο σε ένα κοινό στόχο. Να κρατήσουμε όρθια τη χώρα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Επίσης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει εποικοδομητικές απόψεις, με τουριστικούς πράκτορες της Βραζιλίας, ελληνικής καταγωγής, τους κ.κ. Δ. Βιολάκη και Α. Παπαζανάκη.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε από κοινού, η ανάγκη ενίσχυσης της προβολής των τουριστικών προϊόντων, της χώρας μας και συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας που μπορεί να δρομολογηθεί για την προσέλκυση τουριστών από τη χώρα της Βραζιλίας.

«Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα θα είναι μία ισχυρή τονωτική ένεση, για τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε την ανάγκη να αντιληφθεί η πολιτεία πως πρέπει να θεσμοθετήσει ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον που θα μεταμορφώσει τη χώρα μας σε ελκυστικότερο προορισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο.