Ο γιατρός Γαβριλιάδης με τον σύντροφό του είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα

  • Ελισάβετ Σταύρου
Γαβριλιάδης
Ο γιατρός Γαβριλιάδης με τον σύντροφό του είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα και ήδη έχει αναρτηθεί η αγγελία του γάμου τους.

Η Ελλάδα πέρασε στην εποχή του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και ο γιατρός Σταύρος Γαβριλιάδης είναι ο πρώτος που θα παντρευτεί τον συντροφό του.

Λίγες μόλις ώρες αφότου  ψηφίστηκε το νομοσχέδιο η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε και την πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού. Σύμφωνα με την αγγελία πρόκειται για τον γάμο του Δημήτριου Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριλιάδης, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Η αγγελία του γάμου:

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Τι δηλώνει ο Σταύρος Γαβριλιάδης

Ο νέος νόμος σημαίνει ότι ο 52χρονος αλλεργιολόγος δεν θα ανησυχεί πια για την τύχη του γιου του, εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του Δημήτριο Ελευσινιώτη.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης επισημαίνει ακόμη ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία iStock