Ο Ευάγγελος Γιαμαρέλλος πρόεδρος για τρίτη φορά της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Σήψη (ESA)
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Σήψη (European Sepsis Alliance – ESA) εξελέγη παμψηφεί, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Ευάγγελος Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης.
Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Σήψη είναι ένας μη-κυβερνητικός οργανισμός. Απαρτίζεται από 44 ευρωπαϊκές επιστημονικές εταιρείες. Συνεργάζεται με πολίτες, κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αλλάξει τον τρόπο διάγνωσης και αντιμετώπισης της σήψης στην Ευρώπη.
Οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Συμμαχίας διεξήχθησαν διαδικτυακά σε όλη την Ευρώπη, το χρονικό διάστημα 30/10 – 10/11/2025. Το 11μελές διοικητικό συμβούλιο που εξελέγη συνεδρίασε χθες (27.11.2025) για να συγκροτηθεί σε σώμα.
Ο κ. Γιαμαρέλλος προτάθηκε και ψηφίστηκε από όλα τα μέλη για να συνεχίσει να ηγείται της ευρωπαϊκής προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση και τη βελτίωση της αντιμετώπισης της σήψης.
Ο καθηγητής είναι επίσης πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης της Σήψης. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τη Σήψη (Global Sepsis Alliance – GSA). Η επανεκλογή του ενισχύει τη θεσμική παρουσία της χώρας μας στις διεθνείς δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σήψης, όπου το Ινστιτούτο Σήψης έχει να επιδείξει σημαντικό έργο.




