Ο ΕΟΦ μπορεί να ελέγχει όλα τα φάρμακα που εισάγονται και εξάγονται

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Tην προειδοποίηση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πως ο ΕΟΦ μπορεί πλέον να ελέγχει τις ποσότητες που εισάγονται αλλά και διατίθενται στην ελληνική αγορά, διατύπωσε η πρόεδρος του ΕΟΦ κυρία Αικατερίνη Αντωνίου στην διάρκεια της σημερινής σύσκεψης για τις ελλείψεις φαρμάκων που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΠΦΣ

Στην συνάντηση μετείχαν επίσης εκ μέρους του ΕΟΦ  οι αντιπρόεδροι κυρία Δέσποινα Μακριδάκη και ο κ. Ηλίας Γιαννόγλου , από τον ΠΦΣ ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και οι αντιπρόεδροι κ.κ. Απόστολος Βαλτάς και Ανδρέας Σοφιανόπουλος και  εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών και εταιρειών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΟΦ, ο Οργανισμός έχει στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται πως υπάρχουν φαρμακαποθήκες που αποκλειστικά και μόνο εξάγουν φάρμακα χωρίς άλλη οικονομική δραστηριότητα στο εσωτερικό.

Η πρόεδρος του ΕΟΦ προειδοποίησε κυρίως τις φαρμακαποθήκες αλλά και τις εταιρείες , ακόμη και φαρμακεία που μπορεί να εμπλέκονται στις παράλληλες εξαγωγές, πως πολύ σύντομα θα γνωστοποιηθούν ονόματα και θα επιβληθούν ποινές .