Ο ΕΟΦ ανακάλεσε ένα γνωστό φάρμακο για το αίμα και ένα συμπλήρωμα διατροφής – Προσοχή σε όσα βρήκαν!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΟΦ
Με δύο ανακοινώσεις του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε τις αντίστοιχες αποφάσεις του για να ανακληθούν άμεσα από την αγορά δύο προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ανακάλεσε ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για παθήσεις του αίματος και ένα συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί στην αγορά ως ενισχυτικό σεξουαλικής λειτουργίας.

Έτσι, σύμφωνα με τον ΕΟΦ ανακαλούνται:

  1. Το φάρμακο CALCIFOLIN TAB 15MG/TAB και συγκεκριμένα η παρτίδα 2004023. Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται για παθήσεις του αίματος. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η ανάκληση αποφασίστηκε επειδή «το αποτέλεσμα του ελέγχου ποσοτικού προσδιορισμού που έγινε στο δείγμα δε συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος».
  2. Το συμπλήρωμα διατροφής NETRA, που κυκλοφορεί ως ενισχυτικό σεξουαλικής λειτουργίας. Η ανάκληση αποφασίστηκε διότι βρέθηκε να περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες SILDENAFIL CITRATE και TADALAFIL, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση, ούτε και η παρασκευάστρια εταιρεία έχει την άδεια του ΕΟΦ να τις περιλάβει στο προϊόν της.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το CALCIFOLIN TAB 15MG/TAB

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το NETRA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν