Ο Έλτον Τζον έφτασε 24 ώρες πριν τον θάνατο: Τι του είχε συμβεί, ενώ ήταν σε περιοδεία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Έλτον Τζον
Μετά από δεκαετίες στη σκηνή και στα πρωτοσέλιδα, ο σερ Έλτον Τζον είναι μια θρυλική φιγούρα της glam-pop, που δεν χρειάζεται συστάσεις.

Ο Έλτον Τζον λέει ότι βρέθηκε “24 ώρες πριν τον θάνατο” και αναθεώρησε τις προτεραιότητές του στη ζωή.

Το 2017, ο Έλτον Τζον χειρουργήθηκε για καρκίνο του προστάτη

Ο τραγουδιστής έμαθε ότι είχε καρκίνο του προστάτη το 2017 και επέλεξε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του προστάτη αντί να κάνει χημειοθεραπείες ή ακτινοβολίες. «Ουσιαστικά τα παιδιά μου πήραν την απόφαση για μένα. Δεν μου άρεσε η ιδέα του καρκίνου να κρέμεται ως φόβητρο από πάνω μας για τα επόμενα χρόνια: Ήθελα απλώς να τον ξεφορτωθώ«, έγραψε στα απομνημονεύματά του το 2019.

Ωστόσο, δέκα μέρες μετά την φαινομενικά επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση του, άρχισε να εμφανίζει οδυνηρό πόνο που προέκυψε από μια επιπλοκή με τους λεμφαδένες του, η οποία τους προκάλεσε διαρροή και συσσώρευση υγρών.

Οι γιατροί του “τον θεράπευσαν τυχαία”, λέει ο ίδιος

Τους επόμενους δυόμισι μήνες, ο Έλτον Τζον επέστρεφε τακτικά στο νοσοκομείο για την αποστράγγιση των συσσωρευμένων υγρών. Αυτές οι επισκέψεις πρόσφεραν μόνο προσωρινή ανακούφιση προτού συσσωρευτεί ξανά το υγρό και ο πόνος επανέλθει.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια μιας άσχετης επέμβασης ρουτίνας, λέει ότι οι γιατροί του θεράπευσαν κατά λάθος τις επιπλοκές του. “Μια κολονοσκόπηση ρουτίνας μετατόπισε το υγρό οριστικά, λίγες μέρες πριν τα 70α μου γενέθλια”, έγραψε ο ίδιος στο βιβλίο του.

Αργότερα ανέπτυξε μια απειλητική για τη ζωή του λοίμωξη

Δυστυχώς, αυτή η ανακούφιση θα ήταν βραχύβια. Ο Έλτον Τζον επέστρεψε σε περιοδεία στη Νότια Αμερική, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε ένα ολοκαίνουργιο σύνολο ενοχλητικών συμπτωμάτων. Ένιωθε άρρωστος και “δεν μπορούσε να σταματήσει να τρέμει”, αναφέρει στα απομνημονεύματά του. Επέστρεψε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Λονδίνου για αξιολόγηση. “Μου είπαν ότι η κατάστασή μου ήταν τόσο σοβαρή, που το νοσοκομείο δεν είχε καν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να την αντιμετωπίσει”, έγραψε ο σταρ, εξηγώντας ότι έπρεπε να μεταβεί σε ένα καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο.

“Η τελευταία μου ανάμνηση είναι ο υπεραερισμός που έπαθα από το άγχος, καθώς προσπαθούσαν να βρουν φλέβα για να μου κάνουν ένεση… Στις 2:30 μ.μ., ήμουν στο χειρουργικό τραπέζι, έχοντας αποστραγγίσει περισσότερο λεμφικό υγρό, αυτήν τη φορά από το διάφραγμά μου, είπε ο Έλτον Τζον. Για δύο μέρες μετά, ήμουν στην εντατική. Όταν γύρισα, μου είπαν ότι είχα προσβληθεί από μια σοβαρή λοίμωξη στη Νότια Αμερική και ότι την αντιμετώπιζαν τεράστιες ενδοφλέβιες δόσεις αντιβιοτικών. Αλλά ο πυρετός επέστρεψε. Πήραν ένα δείγμα της λοίμωξης… ήταν πολύ πιο σοβαρό απ’ ό,τι είχαν αρχικά καταλάβει, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Έλτον Τζον έμαθε αργότερα πόσο κοντά έφτασε σε ένα πρόωρο τέλος: «Υπήρχαν μαγνητικές τομογραφίες και ένας θεός ξέρει πόσες άλλες διαδικασίες. Οι γιατροί είπαν στον Ντέιβιντ (σ.σ. ο σύζυγός του) ότι ήμουν 24 ώρες μακριά από τον θάνατο«. Ο τραγουδιστής πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα είχε πεθάνει αν έμενε στην περιοδεία του μόνο μία μέρα παραπάνω.

Επικεντρώθηκε στην οικογένειά του μέσα απ’ όλα αυτά

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τρομακτικής εμπειρίας για την υγεία του, η οικογένεια του Έλτον Τζον τον κράτησε συγκεντρωμένο. “Έμεινα ξύπνιος όλη τη νύχτα και αναρωτιόμουν αν επρόκειτο να πεθάνω. Στο νοσοκομείο, μόνος μου το βράδυ, προσευχόμουν: Παρακαλώ μην με αφήσετε να πεθάνω, παρακαλώ αφήστε με να δω τα παιδιά μου ξανά, παρακαλώ δώστε μου λίγο περισσότερο χρόνο». Και πρόσθεσε: “Ήμουν απίστευτα τυχερός, αν και πρέπει να παραδεχτώ, δεν ένιωθα και τόσο τυχερός εκείνες τις στιγμές.

Με έναν περίεργο τρόπο, ένιωσα ότι ο χρόνος που πέρασα για να αναρρώσω ήταν η απάντηση στις προσευχές μου: αν θέλετε περισσότερο χρόνο, πρέπει να μάθετε να ζείτε έτσι, πρέπει να επιβραδύνετε. Ήταν σαν να μου έδειξαν μια διαφορετική ζωή, μια ζωή που συνειδητοποίησα ότι αγαπούσα περισσότερο από το να είμαι συνέχεια σε περιοδείες”.

Πηγή: https://www.dailymail.co.uk, https://bestlifeonline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος προστάτη: Όλα τα συμπτώματα στο ουροποιητικό, στην στύση και στα κάτω άκρα

Λέμφωμα: Τα πρώιμα συμπτώματα και πώς να κάνεις αποξίνωση στους λεμφαδένες