Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των μεταναστών

  • Iatropedia
Συνολικά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μέσα σε τρεις ημέρες διένειμε ανθρωπιστικό υλικό σε παραπάνω από 1000 οικογένειες στα νησιά της Κω και της Λέσβου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Βοήθεια στους χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία που βρέθηκαν να ζουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης προσέφερε ο ΕΕΣ με την στήριξη της Διεθνής Ομοσπονδίας του.

Τα δέματα ήτα ξεχωριστά για άνδρες, γυναίκες και παιδιά και περιείχαν ό,τι είδος πρώτης ανάγκης μπορεί να χρειάζονται οι άνθρωποι αυτοί.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της διανομής της βοήθειας είχε ως εξής:

-Την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, 4μελές κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και 2 εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκαν το νησί της Λέσβου, στα πλαίσια υλοποίησης χρηματοδοτούμενου προγράμματος της ΔΟΕΣ ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων, προκειμένου να ξεκινήσει η φάση διανομής του προγράμματος.

-Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, ξεκίνησε η διανομή του ανθρωπιστικού υλικού από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τοπικού Τμήματος της Λέσβου καθώς και από προσωπικό του ΕΕΣ.

-Η διανομή, η οποία θα συνεχιστεί και για τον επόμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε σε 3 πτέρυγες στο Κέντρο υποδοχής στη Μόρια και επωφελήθηκαν άμεσα 450 άτομα μεταξύ των οποίων οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη.