Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος απαντά στις «ανακρίβειες» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παρότι στην Αριστοτέλους "γνωρίζουν πολύ καλά" ποιος φταίει για την αναστάτωση στο ΚΕΕΛΠΝΟ και "χωρίς καμιά προσπάθεια αυτοκριτικής" αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος που πρόσφατα επανήλθε στην θέση του προέδρου του Κέντρου, "επικαλούνται την δικαιοσύνη" την οποία αμφισβητούν για να επιτεθούν στον ίδιο...

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Γιαννόπουλου:

Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι διακινήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία σε ότι με αφορά βρίθει ανακριβειών αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων.

Στο θέμα της μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ θέλω να καταστήσω σαφές με βάση το γράμμα του νόμου και όχι το » εκ του πονηρού»  του υπουργείου, ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα υπογραφής μου, για να πληρωθούν τη μισθοδοσία τους οι εργαζόμενοι, καθώς δεν ήταν νόμιμη ενέργεια και αυτό διότι:

Ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είναι μεν ο νόμιμος εκπρόσωπος του Οργανισμού, όμως το Δ.Σ. είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης, βάσει του Ιδρυτικού ΠΔ 358/1992 , και ως εκ τούτου το μόνο αρμόδιο ν’ αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει αυτόν, που έχει το δικαίωμα με την υπογραφή του να εκταμιεύσει το οποιοδήποτε ποσό.

Η εξουσιοδοτική πράξη, (δηλ. απόφαση Δ.Σ.)  δεν μου δόθηκε εν τέλει, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας (κατ’ εντολήν του υπουργείου Υγείας, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του συντάκτη ).

Συνεπώς γνωρίζουν πολύ καλά στο υπουργείο Υγείας ποιος είναι ο υπεύθυνος για την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Σε ότι αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης καλύτερα θα είναι εκείνοι που την επικαλούνται, πρωτίστως να μην την αμφισβητούν με τις ίδιες τις πράξεις τους. Η αγωνία ορισμένων να υποκαταστήσουν την Δικαιοσύνη στο ρόλο της, δείχνει ασέβεια στα Θεσμικά Όργανα της και αδιαφορία για τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί θεμελιώδη όρο του Συντάγματος και δυστυχώς αυτό είναι έκδηλο στην ανακοίνωση και το πνεύμα του συντάκτη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν