Ο Άρειος Πάγος «καίει» πρώην διοικητές νοσοκομείων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τον Άρειο Πάγο απασχόλησε πρόσφατα μια υπόθεση ανάλογη αυτής που έχει προκύψει με τους διοικητές νοσοκομείων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για "σφαγή" και "πογκρόμ" απειλώντας ότι θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για τις απολύσεις τους διεκδικώντας μάλιστα αποζημίωση.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με τις υπ’ αριθμ. 5 και 6/2014 αποφάσεις της έκρινε συνταγματική την χωρίς αποζημίωση αυτοδίκαιη λήξη των συμβάσεων εργασίας γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων, οι οποίοι απασχολούνται στο Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα, επειδή κρίθηκε ότι οι θέσεις αυτές των κρατικών φορέων είναι θέσεις πολιτικής εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, η αντικατάσταση των προσώπων αυτών «υπαγορεύθηκε προεχόντως από λόγους πολιτικής εμπιστοσύνης, όπως συμβαίνει ύστερα από μια κυβερνητική μεταβολή, όποτε εκτιμάται ότι πρόσωπα που έχουν επιλεγεί και προσληφθεί με βασικό κριτήριο την, προς αυτά, εμπιστοσύνη μιας συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας βρίσκονται σε δυσχέρεια να εξακολουθήσουν την άσκηση των καθηκόντων τους και να συνεργαστούν με τη νέα πολιτική ηγεσία, μετά την αποχώρηση εκείνου που τα είχε επιλέξει».

Και με την απόφαση να αποτελεί δεδικασμένο, δεν είναι πολύ πιθανό να δικαιωθούν στο μέλλον οι διοικητές που τώρα απειλούν με προσφυγές.

 

ΠΗΓΗ

ygeianet.gr