Ο Ανδρεάς Ξανθός συνδέει την κλοπή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ με κυκλώματα παράνομης εμπορίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο υπουργός Υγείας αναφέρεται στο γεγονός της κλοπής στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Ρέντη σχολιάζοντας ότι υπάρχουν κυκλώματα που διακινούν παράνομα φάρμακα στην Ελλάδα...

Σε ερώτηση του real fm αν ισχύει ότι τα ξημερώματα έγινε ληστεία στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ και εκλάπηκαν φάρμακα υψηλού κόστους ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι «λεπτομέρειες του επεισοδίου δεν τις ξέρω, έχω ενημερωθεί φυσικά ότι υπήρξε στην κεντρική αποθήκη του Ρέντη του ΕΟΠΥΥ μία ληστεία. Θα μας δώσουν περισσότερα στοιχεία, πιστεύω, από τον ΕΟΠΥΥ σύντομα και θα έχουμε μία πραγματική εικόνα του τι ακριβώς συνέβη. Προφανώς υπάρχει ένα ισχυρό κύκλωμα το οποίο πέρα από τις νόμιμες εξαγωγές, τις παράλληλες εξαγωγές που γίνονται, διακινεί παράνομα φάρμακα από την Ελλάδα, φάρμακα που έχουν χαμηλότερη τιμή αγοράς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και προφανώς υπάρχει ένα κύκλωμα το οποίο απομυζεί σημαντικούς πόρους και εμπορεύεται αυτά τα φάρμακα.

Υπάρχει έλεγχος συστηματικός και από την πλευρά του ΕΟΦ για αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές τις αστυνομικές, τα παρακολουθούμε αυτά. Ξέρετε ότι κατά καιρούς έχουν γίνει και συγκεκριμένες αποκαλύψεις, θυμάστε ένα φαρμακείο πριν από λίγο καιρό σε μία γειτονιά του Πειραιά με μία αποθήκη που είχε χιλιάδες σκευάσματα.

Γίνεται μία συστηματική δουλειά σε αυτό για να παταχθεί αυτό το κύκλωμα και να διασφαλίζεται ότι καταρχήν δεν θα έχουμε ελλείψεις στην ελληνική αγορά, αυτό είναι το μείζον θέμα. Και ότι φυσικά δεν θα γίνεται παράνομη διακίνηση ενός πολύ ζωτικού αγαθού όπως το φάρμακο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν