Ο Ανδρέας κι ένα …αδιάφορο πόρισμα 250 σελίδων!

  • Iatropedia
Άργησαν αλλά και πάλι …δεν τα κατάφεραν οι «σοφοί» της υγείας να παραδώσουν ένα πόρισμα με ουσιαστικές προτάσεις για τον τομέα της υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά από ημέρες σκέψης και περισυλλογής, μετά από την απόσυρση του πρώτου πορίσματος που προκάλεσε σάλο καθώς μεταξύ άλλων περιείχε και προτάσεις για πώληση νοσοκομείων, η η επιτροπή των «σοφών»- ανεξάρτητη υποτίθεται- επανήλθε με νέο πόρισμα που θα παραδώσει την Πέμπτη στην τρόικα και ήδη έδωσε στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Το πόρισμα που υποτίθεται θα περιείχε νέα δεδομένα και νέες προτάσεις αποδεικνύεται μάλλον …φύκια για μεταξωτές κορδέλες καθώς σε 250 σελίδες περιλαμβάνονται αλλαγές που ήδη έχουν γίνει, έργα που είναι σε εξέλιξη και επί της ουσίας καμία διαφοροποίηση του σημερινού υγειονομικού τοπίου.

Είναι χαρακτηριστικό –όπως έλεγαν πηγές- ότι το κείμενο μοιάζει σχεδόν να περιλαμβάνει συγκολλημένα κείμενα, όπου το ένα μέρος δε συνάδει με το άλλο.

Στα 11 σημεία που περιγράφονται δεν προβλέπεται καν ο διαχωρισμός των κλάδων υγείας από αυτών της ασφάλισης με αποτέλεσμα ο νεοσύστατος φορέας παροχών Υγείας από τη μία να ανήκει και να χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και από την άλλη να ελέγχεται από τα υπουργείο Υγείας.

Επίσης σε ότι αφορά στο φάρμακο τα περισσότερα σημεία που προτείνονται έχουν …ήδη γίνει.

Ούτε καν το θεσμό του οικογενειακού γιατρού δεν προέβλεψαν καλά καλά οι σοφοί, που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η τρόικα εμφανίζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένη με τις αλλαγές που ήταν να γίνουν στην υγεία και δεν έγιναν ποτέ και αναμένεται να δώσει σκληρές οδηγίες για περικοπή δαπανών στο τομέα ώστε να περισταλούν οι άσκοπες δαπάνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

σύνοδος κορυφής τρόικας – σοφών – υπουργείου υγείας

νέο ψαλίδι σε δαπάνες και προσωπικό με εντολή τρόικας

συμφωνία τρόικας – υπουργείου υγείας για νέο ψαλίδι στην υγεία