Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε πολλούς στο Μαξίμου- Μεταξύ αυτών και τον Παύλο Πολάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την πορεία του κυβερνητικού έργου παρακολουθεί στενά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μόλις γύρισε από την ολιγοήμερη ανάπαυσή του, και για τον λόγο αυτό κάλεσε χθες στο Μαξίμου αρκετούς συνεργάτες του στην κυβέρνηση. Κάποια στιγμή το μεσημέρι την πόρτα πέρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης που κρατάει το πρόσωπό του στην δημοσιότητα άλλοτε εγκαλώντας την Δικαιοσύνη, άλλοτε κατηγορώντας τα "βοθροκάναλα" για όλα τα δεινά του τόπου, κι άλλοτε υπεραμυνόμενος των ατομικών συμβάσεων στα νοσοκομεία και ανταλλάσσοντας κοσμητικά επίθετα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ...

Ο κ. Πολάκης διατηρεί -ως γνωστόν- πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό αφού έχουν κάνει ακόμα και οικογενειακές διακοπές μαζί. Σε ένα βαθμό λοιπόν, τόσο η τοποθέτησή του στο υπουργείο Υγείας όσο και η διατήρησή του εκεί, καταδεικνύουν ότι έχει την έγκριση και αποδοχή του κ. Τσίπρα.

Ωστόσο, με τις προσλήψεις όλο να προκηρύσσονται αλλά γιατρούς να μην φτάνουν στα νοσοκομεία, με τις ελλείψεις και την διάλυση που παρουσιάζουν τα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά και τις προσωπικές κόντρες που κάνει κάθε τόσο με το γνωστό … επιθετικό ύφος ο κ. Πολάκης, δεν αποκλείεται εκτός από την ενημέρωση που έκανε στον κ. Τσίπρα, να άκουσε και κάποιες φιλικές συμβουλές περί ψυχραιμίας και περισσότερου έργου αντί λόγου.

Πάντως, εκτός κι αν κάποιος διαθέτει κοριούς μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς ελέχθη από τον πρωθυπουργό ούτε και είναι σωστό να υποθέσει… Η επίσημη ενημέρωση θα αφορά «επίσημα» θέματα και όχι όσα είπαν σε προσωπικό επίπεδο οι δύο άνδρες.