Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας μετά από 10 χρόνια

  • Iatropedia newsroom
Στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει το έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος που μπορεί να καλύψει με υπερεπάρκεια το “κενό” που αφήνει πίσω του ο επίσης έμπειρος μεταρρυθμιστής υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Με στόχο να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Υγείας και οπλισμένος με πολύ κέφι για δουλειά, όπως έχει ο ίδιος πει, επιστρέφει στα γνώριμα «λημέρια» της οδού Αριστοτέλους μετά από δέκα χρόνια ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον απερχόμενο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, όταν βιάστηκε να υπογράψει, δήλωσε έτοιμος να κάνει τα πάντα για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ευελπιστεί, όπως είπε νωρίτερα, να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Νωρίτερα, παρέδωσε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει το έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος που μπορεί να καλύψει με υπερεπάρκεια το “κενό” που αφήνει πίσω του, μετακινούμενος στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο επίσης έμπειρος μεταρρυθμιστής υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σύζυγό του

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσέρχεται με τη σύζυγό του στο υπουργείο Υγείας, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Ο απερχόμενος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Ο απερχόμενος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο απερχόμενος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Παρά την άποψη που έχει μερίδα των πολιτών για τις αυστηρές πολιτικές που ακολούθησε  ως υπουργός Υγείας την εποχή των Μνημονίων (περίοδος 25.06.13 – 09.06.14, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά) ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποδείξει ότι διαθέτει την απαραίτητη τόλμη να “τρέξει” τις δύσκολες αλλαγές που επίκεινται στην υγεία.

Επίσης, κανείς δεν αμφιβάλλει πως δεν θα διστάσει να “σπάσει αυγά” εάν χρειαστεί, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στην πορεία των επόμενων κρίσιμων μηνών στον τομέα της Υγείας.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έχουμε σχέδιο, οι πολίτες θα δουν σύντομα τη διαφορά»

Το ομολόγησε και ο ίδιος, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha, μετά την ανακοίνωση της μετακίνησής του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

“Δεν είμαι από τους πολιτικούς που έχω φοβηθεί δύσκολες αποστολές μέχρι σήμερα στη ζωή μου και δεν θα ήμουν αυτός που με ξέρατε, αν τώρα φοβόμουν αυτήν την αποστολή”, ανέφερε ο ίδιος.

Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι οι τομείς που θα κληθεί να διαχειριστεί και να πετύχει ξεπερνώντας τα εμπόδια ο νέος Υπουργός Υγείας