«Ντου» Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό – Η πρώτη αντίδραση του Βασίλη Κικίλια

  • Γιάννα Σουλάκη
Ευαγγελισμός
Έφοδο πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι περισσότερα από 30 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

Τα 30 άτομα του Ρουβίκωνα εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της Διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, όπως αναφέρεται στο indymedia, για εργατικό ατύχημα που είχε συμβεί στο νοσοκομείο πριν από 15 μέρες.

Με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζει τα μέλη του Ρουβίκωνα «θρασύδειλους και ασεβείς»

Δείτε την ανάρτηση:

Τι είχε συμβεί στον Ευαγγελισμό

Το ατύχημα είχε συμβεί στα πλυντήρια του νοσοκομείου, όταν καυτά λάδια διαχύθηκαν στο χώρο του υπογείου από διαρροή σωλήνα, με αποτέλεσμα πυκνοί καπνοί να τυλίξουν τους χώρους του υπογείου. Αρχικά υπήρξαν υπόνοιες ότι είχε προκληθεί φωτιά και για το λόγο αυτό εκκενώθηκε ο χώρος και κλήθηκε η πυροσβεστική. Από τους καπνούς πέντε εργαζόμενοι του νοσοκομείου εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα και ζήτησαν βοήθεια από τους γιατρούς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Δείτε επίσης: Λαχτάρα από φωτιά στον Ευαγγελισμό

Τα δυο οχήματα της πυροσβεστικής δεν χρειάστηκε να επέμβουν, όμως, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι τα πλυντήρια και οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου ήταν σε κακή κατάσταση και χρειάζονται άμεση  αντικατάσταση.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Ρουβίκωνα μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Δεν χρειάζεται να πούμε αναλυτικά για την μεθοδευμένη υποβάθμιση, για τις εγκληματικές ελλείψεις στα υλικά, στα φάρμακα, στο προσωπικό, για τις διπλοβάρδιες και τα ανύπαρκτα ρεπό των εργαζομένων που ριψοκινδυνεύουν μετά από κάθε εφημερεία-χρονομαραθώνιο τόσο τη δική τους υγεία, όσο και των ασθενών τους. Όλοι έχει χρειασθεί να τα ζήσουμε.

Σκάει, λοιπόν, ένας σωλήνας που μεταφέρει λίτρα καυτού λαδιού από το μηχανοστάσιο στα στεγνωτήρια των πλυντηρίων στα υπόγεια του νοσοκομείου, όπου δουλεύουν δεκάδες εργαζόμενες-οι για πενταροδεκάρες. Από καθαρή τύχη, ευτυχώς, δεν θρηνούμε έναν ακόμη εργαζόμενο-η σακατεμένο ή νεκρό».