«Ντόμινο» απολύσεων στις φαρμακευτικές

  • Iatropedia
Λίγο η κρίση, λίγο η πίεση προς την κυβέρνηση να μη μειώσει περαιτέρω τις τιμές των φαρμάκων, μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις προχωρούν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πολλές φαρμακευτικές εταιρείες καθημερινά εκδίδουν …δελτίο απολύσεων. Ενώ πέρυσι κάποιες εταιρείες είχαν προβεί ήδη σε μαζικές απομακρύνσεις, φέτος λίγο πριν τις εορτές απολύουν και πάλι κατά δεκάδες τους εργαζόμενούς τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών –Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων-κλάδων μεταξύ των εταιρειών είναι «η Pfizer, που απολύει περίπου το 30%, σειρά παίρνει η Sanofi-Aventis με νέο ποσοστό, που θα αγγίξει το 25% περίπου, ενώ ήδη έχουν γίνει απολύσεις στην Glaxosmithkline, τη Lilly, τη Novo, τη Pharma Swiss, την Alapis, τη UCB, ενώ κυοφορούνται μεγάλες απολύσεις στην Cana και την Astra-Zeneca».

Τα μέλη της Ομοσπονδίας καταγγέλλουν τις φαρμακευτικές εταιρείες και την πολιτική της Κυβέρνησης, που «μπροστά στην ευημερία των αριθμών τους, γκρεμίζουν τα όνειρα και τις ελπίδες χιλιάδων νέων και οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση».

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει το νέο κύμα απολύσεων στον κλάδο του Φαρμάκου επειδή εκτιμά ότι οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ δεν αντιμετωπίζουν σχεδόν κανένα οικονομικό πρόβλημα, προχωρούν καταχρηστικά και με το πρόσχημα της διεθνούς οικονομικής κρίσης ή της μείωσης του τζίρου τους από τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, προβαίνουν σε αναίτια μείωση προσωπικού.