Novartis Hellas: Προβληματισμός για την ασφάλεια των εργαζομένων της… Βίντεο από την επίθεση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο "Ρουβίκωνας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση τα ξημερώματα της Κυριακής. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρό του μπαίνουν γενικά οι φαρμακευτικές εταιρίες. Να φανταστώ ότι τα μέλη του ελπίζουν να λύσουν έτσι το πολιτικό, οικονομικό, ηθικό πρόβλημα της χώρας και τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Μέχρι στιγμής όμως, απλά εκφοβίζουν Έλληνες απλούς εργαζόμενους που απασχολούνται στις φαρμακευτικές στη χώρα μας...

Τα 30 μέλη του «Ρουβίκωνα» πήδηξαν τον μαντρότοιχο που βρίσκεται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης και προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και στην είσοδο του κτιρίου.

Κατά την άφιξή τους οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πρόλαβαν να συλλάβουν κάποιον αλλά λίγο αργότερα ακολούθησε ανάληψη ευθύνης από τον «Ρουβίκωνα» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Novartis:

Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την επίθεση που έγινε σήμερα στις 6 πμ. στα γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης παρά μόνο υλικές ζημιές τις οποίες δεν έχουμε αποτιμήσει ακόμη πλήρως.

H Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης. Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας, η προστασία των οποίων είναι προτεραιότητά μας.

Η παροχή του ασφαλέστερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος είναι δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Παρακολουθήστε βίντεο από την επίθεση:

https://www.liveleak.com/view?i=c5c_1519571978