Νοσοκομείο των …πάγων το Ρίο! Χωρίς θέρμανση η αιμοκάθαρση. Υπ.Υγείας: Λύνεται το πρόβλημα

Έπρεπε να προκληθεί σάλος και να υποστούν το ψύχος δεκάδες αιμοκαθαρόμενοι που αναγκάζονταν τις τελευταίες ημέρες να κάνουν αιμοκάθαρση μέσα στο κρύο καθότι η Μονάδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο είχε μείνει χωρίς πετρέλαιο, για να ασχοληθούν οι αρμόδιοι. Το νοσοκομείο πουδε διαθέτει στην ώρα του τα απαραίτητα κονδύλια για πετρέλαιο, έμεινε χωρίς θέρμανση με αποτέλεσμα στη μονάδα αιμοκάθαρσης να επικρατεί παγωνιά. "Εντός της ημέρας λύνεται το πρόβλημα" διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Εδώ και μέρες η Μονάδα αιμοκάθαρσης είχε μείνει χωρίς θέρμανση καθώς οι προμηθευτές δεν παρέδιδαν πετρέλαιο εάν δεν πληρώνονταν. Σήμερα το πρωί οι ασθενείς αρνήθηκαν να μπουν για τη διαδικασία απαιτώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα ούτε με φορητά μέσα όπως θερμάστρες και σόμπες ρεύματος, τη στιγμή που οι αιμοκαθαρόμενοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και οι συνθήκες που χρειάζονται πρέπει να είναι τουλάχιστον φυσιολογικές.

Πάντως το υπουργείο Υγείας που ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για το πρόβλημα έδωσε εντολή να βρεθεί λύση μέσα στην ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν