Νοσοκομειακοί γιατροί στον υπουργό για τα προβλήματα του ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά αναμένεται να έχουν τις επόμενες ημέρες οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα του κλάδου. Και δεν είναι λίγα αυτά.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ.Σαλμά ώστε να ορισθεί το ραντεβού. Στη συνέχεια οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση όπου και θα εκτεθούν οι απαντήσεις που θα δώσει η νέα ηγεσία στα αιτήματα.

Άλλωστε οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν πολλά να εκθέσουν: από τις αποδοχές τους που έχουν πιάσει… πάτο, μέχρι τις ελλείψεις στα νοσοκομεία που κάνουν τη ζωή δύσκολη των ασθενών και των εργαζομένων.

Επίσης αναμένεται να τεθεί το θέμα της μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών που αποτελεί δίκαιο αίτημα εδώ και καιρό.

Εξάλλου σε πολλά νοσοκομεία οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση και σε άλλα αναμένεται να ξεκινήσουν όπως στον Ευαγγελισμό (ειδικευόμενοι).

Το ραντεβού πάντως θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες καθώς ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε μικρή παράταση από τον κ.Βαρνάβα, μέχρι να γίνει κατανομή αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν