Νοσοκομειακοί γιατροί: «Νυχτομάγαζο» το υπ.Υγείας σε εποχή χλιδής!

  • Iatropedia
Εξωφρενικό χαρακτηρίζει το γεγονός την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κρίση, η Task Force να αμείβεται με 4,5 εκατ. ευρώ για τη μελέτη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σάλος έχει προκληθεί μετά τη χθεσινή αποκάλυψη ότι το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει 4,5 εκατ. ευρώ για την ΠΦΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ στην ομάδα δράσης του Ράιχενμπαχ μέσα από τις επιτροπές «υγείας εν δράση» για την υλοποίηση του σχεδίου. Ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να διαψεύσει το σχετικό έγγραφο της ανάθεσης λέγοντας ότι πρόκειται για διαγωνισμό ενώ τα χρήματα θα δοθούν σε ιδιώτες και εταιρείες που θα τον κερδίσουν και θα κληθούν να υλοποιήσουν το έργο.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας σε μια σκληρή δήλωσή του επισημαίνει ότι ο κ.Γεωργιάδης: «Είναι κέρβερος όταν πρόκειται για δαπάνες που αφορούν στην υγεία των πολιτών. Όταν όμως πρόκειται για τις αμοιβές των επιτελών και των εγχώριων υποτελών της τρόικας τότε το υπουργείο Υγείας θυμίζει νυχτομάγαζο σε εποχή χλιδής, τότε που τα πεντοχίλιαρα χρησίμευαν και ως.. πετσετάκια».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας

Ο κ.Βαρνάβας μιλά επίσης για εξωφρενικό γεγονός «να αμείβεται με 4,5 εκατ. ευρώ η μελέτη που θα διαλύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η οποία παραχωρείται κατευθείαν στην Task Force».

Εκτός αυτού αναφέρεται και στο διάλογο που είναι σε εξέλιξη με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανασυγκρρότηση της ΠΦΥ λέγοντας ότι: «Είναι προκλητικό να μιλά για διάλογο και να ζητά απαντήσεις από τους ιατρικούς φορείς ο υπουργός Υγείας όταν όχι μόνον έχει προαποφασίσει τι θα πράξει, αλλά έχει αποφασίσει και πώς θα το πράξει, καθιστώντας τον οποιονδήποτε διάλογο προσχηματικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινητικότητα …χιλιομέτρων! Τι θα γίνει με όσους πρέπει να αλλάξουν πόλη

Sos υπ.Υγείας για τη φυματίωση! Ποια παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν

Τα παιδιά της κρίσης παραμένουν παχύσαρκα! Που ζουν οι μικροί πρωταθλητές των κιλών

Έρχεται αύξηση στα τσιγάρα; Νέα αντικαπνιστικά μέτρα και για το ηλεκτρονικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν