Νοσοκομειακοί γιατροί κατά «ράμπο» Υγείας! «Μαϊμού» τα πορίσματά σας…

  • Iatropedia
Για πορίσματα που εξυπηρετούν τις στοχεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας κατηγορεί το σώμα επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) τους γνωστούς και ως «ράμπο», η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ διαπιστώνει μετά από σωρεία γεγονότων ότι η πλειονότητα των επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συγκάλυψη των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να υπηρετήσουν τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ώστε ο Άδωνις Γεωργιάδης να ισχυρίζεται ότι όλα βαίνουν καλώς και οι μόνοι που ευθύνονται για τη δυσλειτουργία και τις διαμαρτυρίες των ασθενών και των συγγενών τους είναι «οι κοπανατζήδες γιατροί» και οι συνδικαλιστές».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε πόρισμα του ΣΕΥΥΠ για τα νοσοκομεία όλης της χώρας, σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται πολλοί γιατροί να απουσιάζουν από τις θέσεις τους ειδικά στις εφημερίες και κυρίως στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Ο κ.Βαρνάβας σημειώνει ότι ενώ το πάρτι διαφθοράς στο ΕΣΥ συνεχίζεται οι επιθεωρητές και το υπουργείο Υγείας εστιάζει στους γιατρούς: «Καθόλου τυχαία οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, ενώ το πάρτι διαφθοράς στην υγεία διαιωνίζεται, αυτοί επιδίδονται σε αχυρένιους ελέγχους συλλαμβάνοντας γαύρους και αφήνοντας τους καρχαρίες να κολυμπούν ελεύθερα. Καθόλου τυχαία, ενώ τα Νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις και ερημώνουν από ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό προσωπικό πληθύνονται τελευταία με αθρόους διορισμούς οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ».

Μιλά επίσης για προσπάθεια διασυρμού των γιατρών και συμπληρώνει: «Μετά τους περιβόητους «ελέγχους» στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και αρκετά ακόμη Νοσοκομεία αποκλειστικά για την αναζήτηση και τον διασυρμό των εφημερευόντων γιατρών, την παραπομπή – ποινικοποίηση αιρετών γιατρών που εκπροσωπούσαν τους συναδέλφους τους σε Διοικητικά Όργανα του ΕΣΥ για την διαδικασία προμήθειας απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία, είχαμε πρόσφατα νέο κραυγαλέο κρούσμα αυθαιρεσίας, με πειθαρχική παραπομπή γιατρών που συμμετείχαν σε Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών, των οποίων οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ ενοχοποίησαν την γνώμη και την κρίση τους.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, διότι θα οδηγήσει τους γιατρούς του ΕΣΥ σε άρνηση συμμετοχής στα Συμβούλια Κρίσης, με τραγικά αποτελέσματα για τις όποιες αναγκαίες μελλοντικές προσλήψεις νέων γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Τέλος η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την συμπαράστασή της στον Σάκη Παπαδόπουλο, μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, «πρότυπο έντιμου και ευσυνείδητου γιατρού και δημόσιου λειτουργού, τον οποίο αφορά και προσωπικά η πειθαρχική παραπομπή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φοιτητές κατά Άδωνι στο Λονδίνο! Επεισοδιακή ομιλία στο Imperial (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Άδωνις κατά…πλουσιόπαιδων! Τι δηλώνει στο iatropedia μετά τα επεισόδια στο Imperial

Στη λαιμητόμο τα φαρμακεία μετά τις Ευρωεκλογές! Τι αλλαγές έρχονται

Φοιτητές κατά Άδωνι στο Λονδίνο! Επεισοδιακή ομιλία στο Imperial (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)