Νοσοκομειακοί γιατροί κατά κυβέρνησης για τους Σύριους πρόσφυγες! Τι καταγγέλλουν

  • Iatropedia
Κατά των αρμοδίων αρχών καταφέρονται οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) καθώς υποστηρίζουν πως η ελληνική πολιτεία δεν παράσχει την απαραίτητη φροντίδα και προστασία στους Σύριους πρόσφυγες.

Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ δια στόματος του προέδρου της Δημήτρη Βαρνάβα σημειώνει ιδιαίτερα το γεγονός πως ακόμη και γυναίκες με παιδιά είναι εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους…

Όπως αναφέρει ο κ.Βαρνάβας: «Τις τελευταίες ημέρες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με φρίκη το δράμα των προσφύγων από τη Συρία που, έχοντας φύγει από την εμπόλεμη ζώνη, ζητούν στοιχειώδη μέριμνα προκειμένου να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη.

Παραμένουν εκτεθειμένοι στο αφόρητο κρύο, ενώ από 24 Νοεμβρίου αρκετοί απ΄ αυτούς βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Πρόκειται για μια απεγνωσμένη κραυγή που ζητάει το αυτονόητο για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη: ελευθερία, αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα».

Και συνεχίζει σχετικά με την παροχή περαιτέρω μέριμνας: «Δεδομένου πως πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου, προξενεί οδυνηρή κατάπληξη το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία παραμένει παγερά αδιάφορη και ουσιαστικά ανύπαρκτη όσον αφορά τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούμε να αναγνωριστεί άμεσα καθεστώς πρόσφυγα πολέμου στους συνανθρώπους μας αυτούς, να τους παρασχεθούν άμεσα τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους και να διευκολυνθεί η μετάβασή τους όπου επιθυμούν.

Το γεγονός ότι κατάφεραν να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη δεν τους καθιστά αιχμαλώτους ενός κράτους που, ολοφάνερα, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να τηρήσει τα στοιχειώδη προσχήματα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες κάθε ανθρώπινου όντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: «Παζάρια» στο παρά πέντε για την επίσχεση από διαγνωστικά κέντρα! Οι υποσχέσεις και οι γκρίνιες

Με εντολή Βορίδη ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΕΠΥ στην Ιεράπετρα!

Τέλος και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ από 8 Δεκεμβρίου! Νέα ταλαιπωρία για ασθενείς

Στον “αέρα” τα παιδικά χωριά SOS! Γιατί απειλούνται με λουκέτο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν