Νοσοκομειακοί γιατροί: Ή πληρώνετε ή κόβουμε τις εφημερίες. Έρχονται μαύρες μέρες στο ΕΣΥ

  • Iatropedia
Μπροστά σε νέο πονοκέφαλο βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς η μη καταβολή των δεδουλευμένων σε γιατρούς φέρνει αναστάτωση στο ΕΣΥ. Τι ετοιμάζει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών

Μπροστά σε νέα ταλαιπωρία φαίνεται ότι βρίσκονται οι Έλληνες ασθενείς καθώς οι απλήρωτες εφημερίες ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται ένα βήμα πριν την έκρηξη καθώς ετοιμάζονται να σταματήσουν και τις εφημερίες μέσα στο Μάρτιο ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας καλεί όλες τις ενώσεις των γιατρών να αποσύρουν τα προγράμματα εφημέρευσης για το μήνα Μάρτιο δεδομένου ότι είναι αμφίβολο αν οι γιατροί θα πληρωθούν όσα τους χρωστούν. Όπως αναφέρει: «Τέσσερεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί ΕΣΥ για τις τακτικές και οκτώ μήνες για τις πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησαν, ενώ ήδη βλέπουν το μισθό τους να εξαερώνεται από τις περικοπές του 3ου μνημονίου και την αυξημένη παρακράτηση φόρου.

Μάλιστα όσο περνά ο καιρός καθίσταται ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνουν οριστικά απλήρωτες οι εφημερίες Νοεμβρίου 2012, ενώ η υπουργική απόφαση κατανομής κονδυλίων για τον Δεκέμβριο 2012, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013 ανακαλείται και διορθώνεται «λόγω λαθών», χωρίς όμως να εκταμιεύονται κονδύλια».

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να αποσύρουν άμεσα τα κατατεθειμένα προγράμματα Μαρτίου και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και εν συνεχεία καταλήψεις στα γραφεία των Διοικητών, δίνοντας συνεντεύξεις τύπου για τη συνολική κατάσταση στο Νοσοκομείο τους και προχωρώντας σε κάθε ενέργεια που η Συνέλευση κρίνει πρόσφορη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας επιδίωξαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τη σημερινή εφημερία αναγκάστηκαν όμως να εφημερεύσουν μετά από σχετική εντολή του ΕΚΕΠΥ όπως προβλέπει και ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δραματική έκκληση ψυχιάτρων: Μην απολύετε εργαζόμενους- Θα αυξηθούν οι αυτοκτονίες!

Τι καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για γέννες σε ιδιωτικά μαιευτήρια μετά το “κούρεμα” του επιδόματος!

Τρόικα: Κόψτε κι άλλο από την Υγεία! Ποιες παροχές ΕΟΠΥΥ κάνουν φτερά

Τι έχουν πλέον στο πορτοφόλι τους οι γιατροί του ΕΣΥ;

Η μεγάλη σφαγή στα ιατρικά μισθολόγια! Πόσα παίρνει σήμερα ένας γιατρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν