Νοσοκομεία τέλος σήμερα και αύριο! Χωρίς γιατρούς-εργαζόμενους το ΕΣΥ

  • Iatropedia
Όχι στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λένε οι εργαζόμενοι και οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων Τετάρτη 19/03 και Πέμπτη 20/03 “για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Για να μην έρθει και η δική μας «η σειρά» όπως χαρακτηριστικά λέει η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στα δημόσια νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά ενώ δεν αποκλείεται με βάση τη συμμετοχή να ακυρωθούν και προγραμματισμένα χειρουργεία.

Οι εργαζόμενοι μιλούν με σκληρή γλώσσα για όσα σχεδιάζονται: “η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους μηχανισμούς της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των μνημονίων, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα”.

Γιατροί και εργαζόμενοι προβλέπουν ότι με το νέο σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων θα λάβει φύλλο πορείας προς την έξοδο από το δημόσιο.

Αναμονή για …κλάμματα

Στο μεταξύ για συνθήκες …πολέμου στις εφημερίες μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων κάνουν λόγο οι γιατροί του Ευαγγελισμού ενώ η αναμονή ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Όπως σημειώνει η πενταμελής επιτροπής των γιατρών:

“Το κλείσιμο των δημόσιων δομών της Π.Φ.Υ. και το κλείσιμο νοσοκομείων θα φέρει σε απόγνωση τα νοσοκομεία, ιδίως τα μεγάλα με ότι αυτό συνεπάγεται πρώτα για τους ασθενείς και μετά για τους υγειονομικούς. Τρανή επιβεβαίωση που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι τελευταίες γενικές εφημερίες.

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους χίλιους ανά εφημερία και από αυτούς εισάγονται κάθε φορά 150 με 180 περίπου. Όμως, στην πραγματικότητα οι εξεταζόμενοι είναι πολλαπλάσιοι από τους καταγεγραμμένους!”

Κατά τους γιατρούς η αναμονή φθάνει και ξεπερνά τις 4 ώρες στα επείγοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κερδισμένη μάχη της…ασπιρίνης! Όλο το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Πως θα πάρετε έγκριση για εξωσωματική γονιμοποίηση! Όλα τα δικαιολογητικά

Τι ώρες θα υπάρχει γιατρός στα πολυϊατρεία στο ΠΕΔΥ! Όλες οι ρυθμίσεις

«Έκλεισαν» τα φάρμακα με τρόικα! Εκτός σούπερ-μάρκετ τα ΜΗΣΥΦΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ