Νοσοκομεία υπό … χριστουγεννιάτικη κατάρρευση

  • Iatropedia
Ελάχιστο προσωπικό, υλικά ούτε για δείγμα, εργαζόμενοι εξαντλημένοι και διοικητές σε απόγνωση είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας σε μια περίοδο μάλιστα όπου λόγω εορτών απουσιάζουν και πολλοί σε άδειες.

Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να αναζητούν μάλλον μάταια να εξυπηρετηθούν εν μέσω Χριστουγεννιάτικής …ραστώνης.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ωστόσο θεωρεί ότι τα πάντα κυλούν ομαλά. Μπορεί οι νοσοκομειακοί γιατροί να προειδοποιούν ότι κλείνουν νοσοκομεία και το ΕΣΥ καταρρέει, ο Ανδρέας Λοβέρδος από την άλλη θεωρεί ότι οι διοικητές που διαμαρτύρονται απλώς …συνδικαλίζονται. Είναι ενδεικτική η περίπτωση του νοσοκομείου της Ρόδου όπου ο διοικητής με έγγραφό του ενημερώνει ότι παγώνουν τα τακτικά περιστατικά και οι εισαγωγές ασθενών από αρχές του νέου έτους εξαιτίας έλλειψης προσωπικού. Ο υπουργός Υγείας όμως μιλά για διοικητή που «συνδικαλίζεται και αντί να βρίσκεται δίπλα στο υπουργείο είναι απέναντι». Ο υπουργός Υγείας πάντως δήλωσε ότι παρ αυτά «δε θα τον εκδιώξει» διευκρίνισε ωστόσο ότι «η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων είναι και δική του (σ.σ.: του διοικητή)».

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί διοικητές είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τον τρόπο δουλειάς τους καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν την οικονομική στήριξη που χρειάζονται για τη λειτουργία των νοσοκομείων.