Νοσοκομείο Ζακύνθου: Τουρίστρια προκαλούσε επεισόδια, αλλά η αστυνομία συνέλαβε το υγιεινομικό προσωπικό που την κατήγγειλε!

  • Iatropedia newsroom
νοσοκομείο Ζακύνθου
Η αστυνομία συνέλαβε μία νοσηλεύτρια και έναν τραυματιοφορέα από το νοσοκομείο Ζακύνθου, με αποτέλεσμα τα επείγοντα να μείνουν ακάλυπτα από προσωπικό.

Ένα τραγικό σκηνικό έγινε στο νοσοκομείο Ζακύνθου το περασμένο σαββατοκύριακο, με πρωταγωνιστές το νοσηλευτικό προσωπικό και μία τουρίστρια που προκαλούσε επεισόδια.

Συγκεκριμένα. όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κ.Μιχάλης Γιαννάκος, το προσωπικό του νοσοκομείου κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει περιστατικό βίας κατά του προσωπικού από τουρίστρια, αλλά όταν η αστυνομία έφτασε, συνέλαβε τους νοσηλευτές!

«Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 6.30 π.μ. κλήθηκε η αστυνομία από τους συναδέλφους των επειγόντων του νοσοκομείου, επειδή μία ξένη τουρίστρια προκαλούσε επεισόδια και απειλούσε τους πάντες. Τι έπραξε η αστυνομία; Συνέλαβε δύο συναδέλφους, μία νοσηλεύτρια και έναν τραυματιοφορέα, και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα», αναφέρει ο κ.Γιαννάκος.

Μάλιστα τον τραυματιοφορέα τον πέταξαν κάτω για να του περάσουν χειροπέδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

«Η αστυνομία κατάφερε με αυτή την ακατανόητη και περίεργη πράξη να αφήσει τα επείγοντα του νοσοκομείου ακάλυπτα από προσωπικό. Τι να πεις; Μετά απο τηλεφωνική παρέμβαση υπηρεσιακών παραγόντων από το νοσοκομείο Ζακύνθου οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι με την νέα διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα, γίνεται αυτεπάγγελτη δίωξη όσων προκαλούν βίαια επεισόδια σε βάρος του προσωπικού και ασθενών στα νοσοκομεία, ωστόσο όπως φαίνεται σε αυτήν την περίπτωση δεν εφαρμόστηκε…

Συγκεκριμένα, στο νέο νόμο αναφέρεται ρητά ότι: «Όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, υβριστικές απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών και διαταράσσει την λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή».

Φωτογραφία iStock