Νοσοκομείο Ζακύνθου: Παραμένουν «εγκλωβισμένα» στην παιδιατρική κλινική δύο κακοποιημένα αδέλφια

  • Iatropedia newsroom
Νοσοκομείο Ζακύνθου
Πέρα από την κακή ψυχολογία των παιδιών, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, διαταράσσεται και η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Δύο παιδιά 9 ετών κορίτσι και 12 ετών αγόρι βρίσκονται εδώ και 15 ημέρες στη παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Ζακύνθου με εισαγγελική εντολή λόγω κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον.

Τα παιδιά είχαν καταγγείλει την θετή μητέρα τους για κακοποίηση, η οποία τα είχε υιοθετήσει πριν τρία χρόνια. Αν και η μητέρα τους ζητάει να τα επισκεφθεί, δεν της έχει επιτραπεί και τα δύο παιδιά δέχονται επισκέψεις μόνο από άλλους συγγενείς.

Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κ.Μιχάλης Γιαννάκος, αυτή η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες άλλες περιπτώσεις παιδιών που παραμένουν σε παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές δομές πρόνοιας να τα φιλοξενήσουν.

«Τα παιδιά αυτά ζητάνε να συνεχίσουν το δημοτικό σχολείο τους, ζητάνε να συνεχίσουν τη ξένη γλώσσα, ζητάνε να συνεχίσουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες και εμείς δεν ικανοποιούμε αυτά τα αυτονόητα αιτήματα των παιδιών. Αντιθέτως τα έχουμε 15 ημέρες φυλακισμένα στο νοσοκομείο», αναφέρει ο κ.Γιαννάκος.

«Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που συμβαίνει στο Νοσοκομείο Ζακύνθου», τονίζει.

Πέρα από την ψυχολογία των παιδιών, η οποία είναι κάθε μέρα και χειρότερη, όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, διαταράσσεται και η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. «Τα φυλάει ένας εργαζόμενος τη βάρδια. Φυσικά καμία ασφάλεια. Εαν τα παιδιά αυτά εξέλθουν λάθρα από το νοσοκομείο τι περιμένει τους συναδέλφους; Θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν κατηγορούμενοι στο αυτόφωρο».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα που συνέβη στο νοσοκομείο Ζακύνθου τον περασμένο Οκτώβρη, όταν ένα κοριτσάκι που φιλοξενούνταν στη παιδιατρική κλινική επί μήνες, με εισαγγελική εντολή, το άρπαξε ο πατέρας του και εξαφανίσθηκε. Η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και δικάσθηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο εισαγγελέας πρότεινε τη καταδίκη της και αθωώθηκε από τους δικαστές με 2 προς 1 ψήφους.

«Ποιος συνάδελφος θέλει να ξαναζήσει κάτι τέτοιο; Τι φταίνε τα παιδιά; Γιατί είναι απών το κράτος πρόνοιας; Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας αναρωτήθηκε κανείς τι γίνονται αυτά τα κακοποιημένα παιδιά; », καταλήγει ο κ.Γιαννάκος.