Νοσοκομείο Τρικάλων: Χωρίς αξονικό από τον περασμένο Οκτώβριο

  • Γιάννα Σουλάκη
αξονικό
Μία χαλασμένη λυχνία κόστους 60 χιλιάδων ευρώ... κι ένα ολόκληρο νοσοκομείο παραμένει χωρίς αξονικό τομογράφο από τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Είναι «διπλό θαύμα», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, που η 38χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε από το μπαλκόνι του νοσοκομείου Τρικάλων το μεσημέρι του Σαββάτου σε πάνελ που βρισκόταν στο προαύλιο του νοσοκομείο, γλίτωσε με ελαφρά τραύματα, αλλά και δεν χρειάστηκε αξονικό τομογράφο για διάγνωση.

«Αν χρειαζόταν επείγουσα διάγνωση με αξονική τομογραφία για να υποβληθεί σε χειρουργείο, δεν θα γλίτωνε, αφού δεν υπάρχει αξονικός στο νοσοκομείο από τον Οκτώβριο του 2019. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ: «Καλούμε τον υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα για τον αξονικό τομογράφο»

Η ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνει με επιστολή της για το σοβαρό αυτό θέμα το Υπουργείο Υγείας και ζητά προσωπικά από τον Υπουργό Υγείας να επιληφθεί του θέματος, το συντομότερο δυνατό.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο:

«Ενημερώνουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι το Νοσοκομείο Τρικάλων λειτουργεί χωρίς αξονικό από τον Οκτώβριο του 2019. Χάλασε και δεν επισκευάζεται λόγω κόστους και αναμένεται η αντικατάστασή του. Τα περιστατικά με κίνδυνο τη ζωή τους μεταφέρονται για αξονική στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας καθυστερώντας ώρες τη διάγνωση. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει για να εγκατασταθεί άμεσα ο νέος αξονικός που έχει δρομολογηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ο νέος αξονικός τομογράφος αναμένεται να τοποθετηθεί στο νοσοκομείο μέχρι το τέλος του μήνα.