Νοσοκομείο Ρίου: Τι λέει ο διοικητής για την κατάρρευση ψευδοροφής μέσα στο νοσοκομείο

  • Iatropedia newsroom
νοσοκομείο Ρίου
Εξετάζεται το θέμα γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια πρώτη εξήγηση, λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

«Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια πρώτη εξήγηση» για την πτώση της ψευδοροφής σε κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, λέει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Η κατάρρευση έγινε στην ορθοπεδική κλινική, ενώ μέχρι τώρα δεν είναι γνωστό τι την προκάλεσε.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, που ανέδειξε πρώτο το θέμα, ο διοικητής Δημήτρης Μπάκος, «από την πρώτη στιγμή που έγινε το συμβάν αποκλείστηκε το σημείο με κόκκινες κορδέλες. Έπεσαν δύο με τρία τετραγωνικά πλάκες ψευδοροφής μαζί με τους οδηγούς τους. Αυτό συνέβη σε ένα τμήμα της εισόδου της β’ ορθοπεδικής κλινικής. Έχουν έρθει τεχνικοί και από τον ανάδοχο που έκανε την κατασκευή στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης. Η ψευδοροφή ήταν ολοκαίνουργια. Εξετάζεται το θέμα, γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια πρώτη εξήγηση. Κάλεσα και την ασφάλεια για να διερευνήσει το συμβάν».

Απαντώντας αν μέσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι και αυτό της δολιοφθοράς, ο ίδιος απάντησε: «Είμαι διοικητής και όχι ντέντεκτιβ. Αντιμετωπίζω το θέμα τεχνικά, ζήτησα από τους αρμόδιους να ετοιμάσουν μία τεχνική έκθεση για το τι συνέβη αλλά και να εξετάσουν και να ελέγξουν και τις υπόλοιπες κατασκευές που έχουν φτιάξει. Περιμένω τα πορίσματα και τις τεχνικές εκθέσεις. Ένας διοικητής πρέπει να δει όλα τα σενάρια και τις εκδοχές. Όταν υπάρχει ένα συμβάν που δεν μπορείς να εξηγήσεις, είσαι αναγκασμένος να τα σκεφτείς όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΟΥ: Η διεθνής κοινότητα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία για την συνθήκη αντιμετώπισης των πανδημιών

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Harvard και Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το σπίτι για να μην κινδυνεύει η υγεία μας