Νοσοκομείο Πύργου: Συνοδός ασθενούς άρπαξε από το λαιμό νοσηλεύτρια

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο Πύργου
Επίθεση από εξαγριωμένο συνοδό ασθενούς δέχθηκε νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ για πρώτη φορά υπήρξε υποστηρικτική προς την εργαζόμενη παρέμβαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη της επίθεσης.

Ένα αίτημα χρόνων γιατρών και νοσηλευτών -για την προστασία τους από τα κρούσματα βίας που δέχονται στα δημόσια νοσοκομεία- φαίνεται να υλοποιείται για πρώτη φορά, καθώς η Διοίκηση στο Νοσοκομείο Πύργου, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον δράστη επίθεσης.

Το νέο περιστατικό συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Συνοδός ασθενούς που είχε λάβει εξιτήριο για να φύγει από την Παθολογική κλινική, ξεπέρασε τα όρια και άρπαξε από το λαιμό νοσηλεύτρια. Για τη νέα αυτή επίθεση ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου που θα κινηθεί νομικά κατά του δράστη. Όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος αναμένει σήμερα την αναφορά της νοσηλεύτριας με την πλήρη περιγραφή του περιστατικού, προκειμένου το νομικό τμήμα του νοσοκομείου να υποβάλει μήνυση κατά του συνοδού.

Νοσοκομείο Πύργου: «Έχασε την υπομονή του πριν το εξιτήριο»

Η ασθενής τις προηγούμενες ημέρες νοσηλευόταν στην Παθολογική. Το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι προγραμματίστηκε το εξιτήριο.  Ενώ είχε προχωρήσει η γραφειοκρατική διαδικασία περίμενε το προσωπικό να της αφαιρέσει τον εξοπλισμό (πεταλούδας, ορό, κλπ) για να επιστρέψει στο σπίτι της. Μεσολάβησε καθυστέρηση και ο σύζυγός της που άρχισε να χάνει την ψυχραιμία του, βρέθηκε στο γραφείο Προϊσταμένης,  λέγοντας πως το προσωπικό χρονοτριβεί για άσχετους με την εργασία του λόγους και δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς.

Οι τόνοι ανέβηκαν, λογομάχησαν και ο συνοδός -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- άρπαξε τη νοσηλεύτρια από το λαιμό. Εκείνη προσπάθησε να αμυνθεί, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε και το προσωπικό φύλαξης αλλά και η Αστυνομία για να παρέμβουν. Ο συνοδός έφυγε με τη σύζυγό του, πριν φτάσει η Αστυνομία, ενώ η νοσηλεύτρια σε κατάσταση σοκ προσπαθούσε να συνέλθει από την επίθεση…

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες…

Με πληροφορίες από ilialive.gr