Νοσοκομείο Πύργου: Ντόμινο ελλείψεων στις Παθολογικές – Ταλαιπωρία για τους ασθενείς της Ηλείας

  • Iatropedia
Νοσοκομείο Πύργου
Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες ελλείψεις σε παθολόγους στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίες, σε συνδυασμό με κάποιες μετατάξεις μεταξύ των δύο νοσοκομείων, έχουν φέρει ένα "ντόμινο" ταλαιπωρίας για δεκάδες ασθενείς.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Πύργου:

Στο Νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί μία Παθολογική κλινική 36 κλινών, η οποία για να καλύψει τις ανάγκες προστέθηκαν 14 κλίνες σε τρίκλινους και τετράκλινους θαλάμους με πληρότητα 100% . Μάλιστα σκέπτονται να αναπτύξουν και επιπλέον κρεβάτια σε άλλο κτήριο.

Η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα επειδή λόγω έλλειψης παθολόγων ιατρών στο Νοσοκομείο του Πύργου με εντέλλεσθε του Διοικητή μετακινήθηκαν οι δύο Παθολόγοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας στο Νοσοκομείου Πύργου και έκλεισε η Παθολογική κλινική 35 κλινών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Το Νοσηλευτικό προσωπικό στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου είναι ελλιπέστατο.

Η λύση είναι μία και μοναδική. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να απομακρύνει τον απαράδεκτο Διοικητή των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας. Να καλυφθεί με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου και να λειτουργήσει άμεσα η Παθολογική κλινική 35 κλινών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με την επιστροφή των γιατρών του.

Αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει αποτέλεσμα αφού κλείνοντας την Παθολογική της Αμαλιάδας όλη τη ζήτηση τη φορτώθηκε η Παθολογική κλινική του Πύργου με αποτέλεσμα οι συνθήκες νοσηλείας και εργασίας να είναι απαράδεκτες.

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου.

Νοσοκομείο Πύργου: Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων: