Νοσοκομείο Πύργου: 100 καρκινοπαθείς ετοιμάζονται να κάνουν απεργία πείνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως γράφει η patrisnews.com, αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία πείνας και χημειοθεραπείας, είναι καρκινοπαθείς από την Ηλεία, οι οποίοι κάθε εβδομάδα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πάτρα για να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία. Η προειδοποίησή τους θα υλοποιηθεί αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους, να γίνονται οι θεραπείες τους στο Νοσοκομείο του Πύργου!

Προ ημερών ασθενής λιποθύμησε στον δρόμο από την ταλαιπωρία

«Σηκωτό τον πήγαμε μέχρι το νοσοκομείο», λέει ο κ.Σοφός, που εδώ και 3,5 χρόνια πηγαίνει στην Πάτρα για την θεραπεία του. «Ζούμε ένα μικρό θάνατο», λέει ο Σπύρος Δημητρακόπουλος, βιώνοντας την ταλαιπωρία του ασθενή πατέρα του, εδώ και 3 περίπου χρόνια. «Ξυπνάω ξημερώματα και γυρίζω στο Λάλα βράδυ», λέει ο κ. Σπηλιόπουλοςπου εδώ και 3,5 χρόνια, μεταβαίνει στην Πάτρα με το λεωφορείο για τη θεραπεία του. «Θέληση υπάρχει και κάποιος να ενδιαφερθεί πραγματικά», συμπληρώνει ο κ. Παντζόπουλος, που τα τελευταία 2 χρόνια πηγαίνει- έρχεται στην Πάτρα μεταφέροντας τον ασθενή πατέρα του.

Το χρονικό του προβλήματος

Τον Μάιο του 2014 στο Νοσοκομείο του Πύργου, ξεκίνησε η λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ογκολογικού Ιατρείου υπό τον παθολόγο – ογκολόγο,  Δρ. Παναγιώτη Γκινόπουλο. Τότε, είχε προαναγγελθεί και η πραγματοποίηση των χημειοθεραπειών στον Πύργο. Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 ο κ. Γκινόπουλος τελικά συνταξιοδοτήθηκε. Και έτσι το ιατρείο δεν λειτούργησε ποτέ!

Μη αντέχοντας άλλο την ταλαιπωρία οι παραπάνω από 100 καρκινοπαθείς από την Ηλεία έχουν αποφασίσει ότι αν μέσα στον Ιανουάριο δεν δοθεί λύση, τότε θα προχωρήσουν σε απεργία χημειοθεραπείας και απεργία πείνας, μέσα στον χώρο του Νοσοκομείου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν