Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης: Ένδεια ως εκεί που δεν πάει άλλο…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η κρίση έχει χτυπήσει στο έπακρο το Παίδων Πεντέλης με τον πενιχρό προϋπολογισμό να μην επαρκεί πια ούτε για τη διεξαγωγή σοβαρών ορθοπεδικών επεμβάσεων!

Έτσι, παρότι το νοσοκομείο αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για τη χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων στη σπονδυλική στήλη, τα χειρουργεία αναβάλλονται επ΄ αόριστον. Ήδη 12 παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Εξάλλου, από τον Απρίλιο οι χειρουργοί της ορθοπεδικής κλινικής αναγκάζονται να ενημερώνουν τους γονείς τους ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης διεξαγωγής χειρουργείων. Αιτία, η έλλειψη χρημάτων!

Μάλιστα η κ. Ιωάννα Πασπάτη, διευθύντρια στην ορθοπεδική κλινική, έχει αποστείλει επιστολή στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ζητώντας βοήθεια για το πρόβλημα.

Στο Παίδων Πεντέλης ο προϋπολογισμός για το τρέχον έτος δεν ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, κάτι που εξηγεί πως στην ορθοπεδική κλινική -που αναλογούν 60.000 ευρώ- δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Αν λάβει κάποιος υπόψη ότι το κόστος για τα υλικά μιας σπονδυλοδεσίας φτάνει τα 5.000 – 6.000 ευρώ, ενώ το κόστος για την αντιμετώπιση της παραλυτικής σκολίωσης μπορεί να φτάσει έως και τα 10.000 ευρώ. Παράλληλα υπάρχει και έλλειψη αναισθησιολόγων.

Η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι «οι ασθενείς είναι ανήλικα παιδιά με σοβαρά προβλήματα και οι επεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται σύντομα και να διατίθεται το χρηματικό ποσό για τα υλικά που χρειάζονται… Οι ανάγκες των παιδιών δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν