Νοσοκομείο Νίκαιας: Με έναν γιατρό λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος – Παρέμβαση της ΕΙΝΑΠ

  • Iatropedia newsroom
νοσοκομείο Νίκαιας
Την επίλυση του προβλήματος που εμφανίστηκε λόγω υποστελέχωσης στον Μαγνητικό Τομογράφο στο Νοσοκομείο Νίκαιας, διεκδικεί η ΕΙΝΑΠ.

Το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία έρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με αφορμή το Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί με μόνο έναν γιατρό!

Έτσι, κάθε φορά που ο γιατρός έχει άδεια, ο τομογράφος δεν λειτουργεί, καθυστερώντας τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών.

Την επίλυση του προβλήματος που εμφανίστηκε λόγω υποστελέχωσης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Νίκαιας, διεκδικεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στέλνοντας τόσο στη διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και στο Υπουργείο Υγείας και τη 2η Υ.ΠΕ., σχετική επιστολή.

H ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πληροφορήθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για άλλη μια φορά στο τμήμα νεότερων απεικονιστικών μεθόδων του νοσοκομείου Νίκαιας.

Λόγω της υποστελέχωσης, το τμήμα του μαγνητικού τομογράφου λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας και τη δημιουργία προβλήματος τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία των ασθενών, κάθε φορά που ο συνάδελφος έχει άδεια. Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένα περιστατικά και παθήσεις η μαγνητική τομογραφία είναι αναντικατάστατη.

Καλούμε την 2η Υ.Πε. και το υπουργείο Υγείας να λύσουν άμεσα το ζήτημα της στελέχωσης του τμήματος νεότερων απεικονιστικών μεθόδων και γενικότερα του ακτινολογικού του νοσοκομείου της Νίκαιας».

Φωτογραφία iStock