Νοσοκομείο Νίκαιας: Ασθενής εντόπισε … σκουλήκι σε νοσοκομειακό φαγητό – Δείτε την αναφορά Προϊσταμένης

  • Γιάννα Σουλάκη
σκουλήκι
Σκουλήκι εντόπισε στο ... μπιφτέκι του, ασθενής που νοσηλευόταν σε θάλαμο της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Δείτε το έγγραφο με την αναφορά της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Σοβαρά προβλήματα στη σίτιση των ασθενών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Ενδεικτικό της κακής ποιότητας του φαγητού, όπως αναφέρει, είναι περιστατικό που σημειώθηκε την Τετάρτη 9/1, όταν ασθενής που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική εντόπισε στο φαγητό του… σκουλήκι. Ο ασθενής διαμαρτυρήθηκε έντονα στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο με τη σειρά του προχώρησε σε αναφορά προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο:

«Βρέθηκε σκουλήκι σε μπιφτέκι ασθενούς. Υπάρχει αναφορά σχετικά με το περιστατικό από την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Κατά καιρούς υπάρχουν πολλές αναφορές από Προϊστάμενους τμημάτων για την ποιότητα του φαγητού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο»

Δείτε την αναφορά της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας:

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Πολλά προβλήματα με τη σίτιση των νοσοκομείων»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, σε άλλη αναφορά, Προϊσταμένη τμήματος καταγγέλλει στη διοίκηση ότι επί τρεις ημέρες σερβιριζόταν το ίδιο φαγητό, δηλαδή κοτόπουλο, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός της έλλειψης τραπεζοκόμων.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος

«Λόγω έλλειψης τραπεζοκόμων στο νοσοκομείο, το βραδινό φαγητό των ασθενών μοιράζεται από τις 5.30 το απόγευμα, οπότε μέχρι το πρωί που σερβίρεται το πρωινό, μεσολαβούν πολλές ώρες κι οι ασθενείς μένουν νηστικοί. Οι περισσότεροι αναγκάζονται να αγοράζουν φαγητό απ’ έξω, κάτι που δεν επιτρέπεται γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία τους.»

Οι αναφορές σχετικά με τη σίτιση στο Κρατικό της Νίκαιας, όπως δεν σταματούν εδώ. Σε άλλη αναφορά γίνεται λόγος για ακατάλληλα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, στα οποία προσφέρεται το γάλα. Υπήρχαν αλλεπάλληλα περιστατικά όπου το γάλα έπεφτε πάνω στους ασθενείς. Ενώ, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, μια συνήθης πρακτική σε πολλά νοσοκομεία είναι η απογευματινή κρέμα ή το γιαούρτι να σερβίρεται στους ασθενείς στις 12 το μεσημέρι, με κίνδυνο αλλοίωσης του προϊόντος.