Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Χρειάζεται άμεσα πρόσληψη δεύτερου ογκολόγου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την ανάγκη για έναν δεύτερο γιατρό ειδικότητας παθολόγου - ογκολόγου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης επισημαίνει με επιστολή του στον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος και ζητεί την κάλυψη της δεύτερης θέσης με πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού.

Αναφορές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, όπως τονίζει ο δήμαρχος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάνοντας χρήση της κανονικής άδειάς του ο τακτικός ογκολόγος της Μονάδας, η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου ουσιαστικά παύει την λειτουργία της.

Παράλληλα, η έλλειψη προσωπικού για τη διαχείριση 2.978 εισαγωγών για χημειοθεραπείες (στοιχεία εισαγωγών για το έτος 2015) εκ των οποίων οι 2.200 περίπου στο Ογκολογικό και άλλων 3.370 εξωτερικών επισκέψεων (καταγεγραμμένων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον κωδικό του μοναδικού σήμερα, στο νοσοκομείο, Ογκολόγου) δημιουργεί συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας.

«Όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί υψίστης σημασίας ζήτημα η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος και αυτό συνεπάγεται την επάρκεια προσωπικού και συγκεκριμένα Ιατρών. Θα παρακαλούσα, λοιπόν, να εξετάσετε το συντομότερο δυνατόν το ενδεχόμενο της προκήρυξης μόνιμης θέσης Ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας, για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης» αναφέρει ο δήμαρχος Λέσβο, στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν