Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Αερογέφυρα στο «Βοστάνειο» για τη λήψη οργάνων 64χρονης που έχασε τη ζωή της

  • Iatropedia newsroom
Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Τα παιδιά της 64χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης συμφώνησαν να δωρίσουν τα όργανα της μητέρας τους.

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024, τα ξημερώματα, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη λήψη οργάνων 64χρονης, που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Οι γιατροί της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ενημέρωσαν την οικογένεια της 64χρονης για την κατάσταση και για την δυνατότητα να δώσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και οργάνων σώματος Μυτιλήνης Μαρία Ζερβού: «Τα παιδιά της άτυχης συντοπίτισσάς μας, που είναι ευαισθητοποιημένα στη δωρεά οργάνων, συμφώνησαν και ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξειδικευμένο κλιμάκιο μετέβη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και έλαβε τους νεφρούς, ενώ δεν ελήφθη τελικά το ήπαρ όπως είχε προγραμματισθεί, καθώς ο λήπτης έπασχε από κορονοϊό και δεν ήταν δυνατή η μεταμόσχευση. Λόγω της ηλικίας της γυναίκας δεν μπορούσαν να ληφθούν αλλά όργανα.

Η κ. Ζερβού ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέες δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στο θέμα της δωρεάς οργάνων και της αιμοδοσίας. Ειδικά για το θέμα της αιμοδοσίας, οι ανάγκες σε αίμα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο είναι πολύ μεγάλες και απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των εν δυνάμει αιμοδοτών, όπως τονίζει η ίδια.

Φωτογραφία: iStock

Διαβάστε επίσης: Δωρεά οργάνων: Κάθε δωρητής μπορεί να επηρεάσει έως και 80 ζωές, λέει κορυφαίος ειδικός