Νοσοκομείο Μεταξά: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού – 20 θετικοί ασθενείς και 23 εργαζόμενοι

  • Γιάννα Σουλάκη
ΜΕΤΑΞΑ
Υγειονομική βόμβα έσκασε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά, όπου βρέθηκαν θετικοί 20 ασθενείς και 24 εργαζόμενοι. Έκλεισαν τμήματα του νοσοκομείο.

Συναγερμός έχει σημάνει, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», όπου -σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega- 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εξαιτίας της μεγάλης διασποράς ανάμεσα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θετικοί βρέθηκαν και 20 νοσηλευόμενοι ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στον 6ο όροφο του νοσοκομείου, ώστε να τεθούν σε απομόνωση.

Μεταξά: Έκλεισαν τμήματα του νοσοκομείου

Εξαιτίας της διασποράς, έκλεισαν χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία. Επίσης, η αιματολογική κλινική και μία ογκολογική κλινική. Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, «Δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλει την διενέργεια τακτικών τεστ σε προσωπικό και  ασθενείς. Επίσης οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής: