Νοσοκομείο Μεταξά: Ξεκινά εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci

  • Iatropedia newsroom
Μεταξά
Στην υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci – Ασφαλής Νοσηλευτική Φροντίδα Ασθενών» προχωρά το Γεν. Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά».

To συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διεξαχθεί με τη στήριξη και συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών υπεγράφη την Παρασκευή (24/11) και αφορά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε πολυεπίπεδες συνέργειες που διασυνδέουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον με τον κλινικό χώρο, με σκοπό την προαγωγή του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου στον τομέα της Υγείας, και της παροχής σύγχρονης εκπαίδευσης στα στελέχη των νοσοκομείων».

Άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci – Ασφαλής Νοσηλευτική Φροντίδα Ασθενών», μια πρωτοβουλία του Ιατρού κ. Όθωνα Μανωλάκου και με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής Γεωργία Τουλιά – Τσάβαλου.

Κοινός στόχος των διοικήσεων του Νοσοκομείου Μεταξά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι ο σχεδιασμός και η ίδρυση Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής!

Προβλέπεται να δρομολογηθούν και άλλες δράσεις για εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και την κατάρτιση σύγχρονων νοσηλευτών, με απώτερο στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ίδρυσης πανεπιστημιακής κλινικής εντός του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ».

Νοσοκομείο Μεταξά: «Υπεραξία για το ΕΣΥ η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, τόνισε πως η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των νοσοκομείων και εν γένει του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξαρτάται καίρια από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της στελέχωσης με εξειδικευμένους νοσηλευτές.

«Με τα Ακαδημαϊκά Τμήματα που θεραπεύουν τον τομέα Υγείας, το ΠΑ.Δ.Α., είναι σε θέση και έχει τη βούληση να συνδράμει στη βελτίωση της λειτουργικότητας των νοσοκομείων με σκοπό την προσφορά ουσιωδών και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τον ασθενή και την προαγωγή της κοινωνικής ωφελιμότητας», ανέφερε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του «Μεταξά», ο αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Σαράντος Ευσταθόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρύτανη του ΠΑ.Δ.Α. κ. Καλδή για την καθοριστική συμβολή του στην επίσπευση των διαδικασιών και τόνισε πως αποτελεί κοινό όραμα η ίδρυση του πρώτου Δημόσιου Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής!

Ο κ. Ευσταθόπουλος υπογράμμισε ότι ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τη συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεταξά σε όλα τα επίπεδα με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τον ασθενή.

«Υπηρεσίες υγείας από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως θα συμβεί μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci – Ασφαλής Νοσηλευτική Φροντίδα Ασθενών», το οποίο θα παρέχει για πρώτη φορά στη χώρα μας, επίσημη κρατική πιστοποίηση στο συγκεκριμένο τομέα», σημείωσε ο αναπλ. Διοικητής.

Τόνισε, επίσης, ότι η συνεργασία με το ΠΑΔΑ «θα προσφέρει σημαντικές δεξιότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε τεχνολογίες αιχμής, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές επ’ ωφελεία των ασθενών

photo: Ευτυχία Περιβολάρη