Νοσοκομείο Λευκάδας: Νέος αξονικός τομογράφος σκονίζεται στα κουτιά – Μεγάλη ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς

  • Γιάννα Σουλάκη
Στην Πρέβεζα διακομίζονται από τη Λευκάδα τα περιστατικά που χρήζουν διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς στο Νοσοκομείο Λευκάδας, αξονικός τομογράφος 16 τόμων ολοκαίνουριος δεν λειτουργεί. Ανθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά στην 'Ηπειρο, σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τονίζει παράλληλα και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Στην χώρα του παράλογου, οι ογκολογικοί ασθενείς από τη Λευκάδα που χρειάζεται να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία, διακομίζονται … στην Πρέβεζα και σε παμπάλαιο αξονικό, «ηλικίας» 20 ετών. Ο αξονικός «του κουτιού» που προμηθεύτηκε πρόσφατα το Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί, καθώς – σύμφωνα με έγγραφο του Διοικητή του Νοσοκομείου –  «δεν λειτουργεί ο εγχυτής λόγω έλλειψης εκπαίδευσης του προσωπικού» καλύπτοντας, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «τον πραγματικό λόγο, που είναι οι ελλείψεις υλικών. Οι γιατροί αποκαλύπτουν την έλλειψη υλικών»

Δείτε το σχετικό έγγραφο του Διοικητή:

Δείτε το σημείωμα των γιατρών του νοσοκομείου Λευκάδας:

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι καρκινοπαθείς ασθενείς στη Λευκάδα είναι αφάνταστη, ενώ τα τακτικά περιστατικά αναγκάζονται να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, όπως λένε οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας:

«Ασθενείς με καρκίνο της Λευκάδας ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Παρακολουθούνται από ογκολόγους στα Γιάννενα, συνταγογραφείται η αξονική που γίνεται στην Πρέβεζα ή την Άρτα και επιστρέφουν στα Γιάννενα για εκτίμηση. Τακτικά και έκτακτα περιστατικά κάνουν αξονική στην Πρέβεζα σε μηχάνημα 20ετίας 2 τόμων με περισσότερη ακτινοβολία και χαμηλότερη ποιότητα. Επίσης δεν λειτουργεί ο υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος. Δεν έχει γίνει ούτε μία μαστογραφία. Οι ασθενείς παραπέμπονται σε Ιδιωτικά κέντρα. Κατά περίεργο τρόπο όλοι οι μαστογράφοι των Νοσοκομείων της Ηπείρου πλην Ιωαννίνων δεν λειτουργούν! Ένα με δύο έκτακτα περιστατικά την ημέρα διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας».

ΠΟΕΔΗΝ: «Προεκλογικά εγκαινιάστηκε το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας με όλες τις τιμές. Τώρα τι γίνεται;»

Το πολυδιαφημιζόμενο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας, εγκαινιάστηκε με τιμές, λέει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «Τα Νοσοκομεία όμως δεν είναι μόνο κτήρια. Περισσότερο είναι το ανθρώπινο δυναμικό και ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Η μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο έγινε χωρίς καμία προετοιμασία για να εξυπηρετήσει προεκλογικές κομματικές σκοπιμότητες. Δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν οι αυξημένες ανάγκες και τα νέα τμήματα που αναπτύχθηκαν. Οι ελλείψεις Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, αποκαλύφθηκαν με τραγικό τρόπο.»

Οι ελλείψεις προσωπικού του νοσοκομείου έχουν «αγγίξει κόκκινο», λέει η ΠΟΕΔΗΝ και παραθέτει τα εξής στοιχεία:

  • Μία Αναισθησιολόγος από 13 Μαΐου σε απόγνωση και εξάντληση! Μετά από άπειρες μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία, τελικά τη λύση έδωσε ιδιώτης γιατρός με μπλοκάκι
  • Χειρουργεία χωρίς καρδιολογική κάλυψη!  Επισφάλεια στα περιστατικά που χειρουργούνται υπάρχει και από τις ελλείψεις Καρδιολόγων καθότι γίνονται χειρουργεία χωρίς καρδιολογική κάλυψη. Από 4 Καρδιολόγους έμειναν δύο και ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω εξάντλησης.
  • Υπάρχει ένας Νεφρολόγος που καλύπτει επείγοντα περιστατικά, τα τακτικά ιατρεία και την Μ.Τ.Ν. που λειτουργεί τρεις ημέρες την εβδομάδα. Κάποιες φορές έρχεται Νεφρολόγος από Νοσοκομείο Φιλιατών να καλύψει εφημερίες.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα μείζονα προβλήματα του νέου Νοσοκομείου της Λευκάδας.