Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Κινδύνευσε βαριά τραυματισμένη γυναίκα γιατί έχουν κλείσει τα χειρουργεία

  • Γιάννα Σουλάκη
Κυπαρισσίας
Βαριά τραυματισμένη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε μετά από πυροβολισμό από το σύζυγό της, σήμερα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση των τραυμάτων της, βρήκε την πόρτα των χειρουργείων κλειστή, σύμφωνα με νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Κλειστή βρήκε την πόρτα των χειρουργείων η γυναίκα που πυροβολήθηκε από το σύζυγό της και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς τα χειρουργεία έχουν κλείσει, λόγω έλλειψης χειρουργών. Η γυναίκα μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο της Τρίπολης και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Δείτε επίσης – Κυπαρισσία: Την πυροβόλησε και αυτοκτόνησε – Το πιθανότερο σενάριο για το θρίλερ

Σύμφωνα με την καταγγελία, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί πλέον «ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας αφού ανέστειλε τη λειτουργία της η Χειρουργική κλινική, υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική, αλλά και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού».

Η ΠΟΕΔΗΝ ψέγει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κατά την τέλεση των καθηκόντων του, καθώς, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι το μόνο που τον βοήθησε να διακριθεί ήταν οι «διθυραμβικές αναρτήσεις του υπέρ Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης«. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας που διακρίθηκε από τις διθυραμβικές αναρτήσεις υπέρ Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, διέλυσε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετακινώντας γιατρούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και παρακολουθεί ως θεατής την αποψίλωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από γιατρούς βασικών ειδικοτήτων. Τακτικότατα επισκέπτεται το Υπουργείο Υγείας, περισσότερο από κάθε Διοικητή. Τι έκανε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που διοικεί;»

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω). Εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών.  Από 4μήνου έχει ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής επειδή έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής της κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και έχει μείνει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

  • Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί καθότι η μοναδική Νεφρολόγος Διευθύντρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν εξυπηρετούνται νέοι ασθενείς με νεφροπάθεια που χρήζουν αιμοκάθαρση.
  • Η Παθολογική κλινική 30 κλινών με υπερκάλυψη λειτουργεί με επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι. Ο τρίτος απουσιάζει με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πολλές ημέρες το μήνα δεν καλύπτονται οι εφημερίες με Παθολόγο. Κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς.
  • Όλα τα έκτακτα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 62χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία. Σήμερα το πρωί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη γυναίκα χωρίς να υπάρχει χειρουργός (ο επικουρικός είναι με άδεια).
  • Στην περιοχή της Τριφυλίας υπάρχει βάρδια μόνο από ένα ασθενοφόρο. Τι γίνεται πίσω όταν το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο ασχολείται μόνο με τις διακομιδές που προκύπτουν από τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!

«Με το «φαίνεσθαι» του Διοικητή δεν επιλύονται τα προβλήματα!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων