Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: «Αναβάθμιση» και όχι κλείσιμο των χειρουργείων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι όχι μόνο δεν προωθούν το κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αλλά κάνουν ανακαίνιση στο κτήριο, αγοράζουν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και προωθούν προσλήψεις γιατρών. Αυτά αναφέρει η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου σε δημοσιεύματα που "βλέπουν" αποδυνάμωση του χειρουργικού τομέα.

Διαβάστε την ανακοίνωση από την διοίκηση του νοσοκομείου:

Με αφορμή δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί κλεισίματος ή δυσλειτουργίας των χειρουργείων στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η λειτουργία των χειρουργείων αλλά και του χειρουργικού τομέα γενικότερα συνεχίζεται κανονικά και αδιατάρακτα.

Στρατηγικός στόχος της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ, αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Αυτό το στόχο υπηρετούν, τόσο η προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που παραδίδεται τον επόμενο μήνα όσο και η μελέτη – κατασκευή κτιρίου στον προαύλιο χώρο για τη στέγαση όλων των διοικητικών υπηρεσιών μέσω ΠΔΕ στα τέλη της χρονιάς. Πέρα από το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα υλοποιήθηκε το μεγάλο έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου με πόρους από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και του ΠΔΕ του Υπουργείου Υγείας.

Η καθαρή όμως θέση και βούληση του Υπουργείου Υγείας για περεταίρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εκφράζεται, τόσο με την αύξηση πιστώσεων στο π/υ του όσο και μέσω των συνεχών προσλήψεων σε ιατρικό προσωπικό, που είτε έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα (1 θέση Γυναικολογίας, 1 θέση Παθολογίας, 1 θέση Καρδιολογίας, 1 θέση Ορθοπεδικής, 1 θέση Νεφρολογίας).

Συνεπώς, από τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό, ότι φωνές ή κάποιες φορές και κραυγές, περί δήθεν υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όχι μόνο καλό δεν κάνουν αλλά προκαλούν σύγχυση και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, η οποία συνεχώς εμπιστεύεται την Δημόσια Υγεία και αυτό φαίνεται από την αυξανόμενη επίσκεψη πολιτών στη Νοσηλευτική μας Μονάδα.

Όσον αφορά κριτικές από πρώην και τέως, ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους για το τι παρέδωσαν και να έχουν υπ’ όψιν τους ότι η κοινωνία μας αξιολογεί όλους καθημερινά.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας

Παναγιώτης Μπασάκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν