Νοσοκομείο- καταφύγιο για αστέγους…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Άστεγοι συνάνθρωποί μας είχαν καταφύγει στο υπόγειο του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και καθώς αρνήθηκαν επανειλημμένως να μεταβούν σε δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης για αστέγους, χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είχαν καταφύγει 12 άστεγοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελίες για δημιουργία εστιών μόλυνσης. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση συνελήφθησαν 12 άτομα τα οποία, παρά τις συστάσεις να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, εξακολουθούσαν να μένουν μέσα σε χώρους του νοσοκομείου. Είχαν μάλιστα καταλάβει χώρο του υπογείου και είχαν μετακινήσει νοσοκομειακό υλικό, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Οι άστεγοι του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει το ψύχος.

«Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, άστεγοι μπορούν να έρχονται από τις 5 το απόγευμα στη δομή που στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13 και να φιλοξενούνται, χωρίς να έχουν προηγουμένως υποβληθεί στις απαιτούμενες ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κλειώ Σαββάκη, υπεύθυνη του μοναδικού ξενώνα φιλοξενίας αστέγων στον δήμο Θεσσαλονίκης που λειτουργεί από την «Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.