Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: 25χρονη σώθηκε από πνευμονική εμβολή με τη μέθοδο της μηχανικής θρομβεκτομής

  • Ελισάβετ Σταύρου
Γεννηματάς
Σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη το προσωπικό του νοσοκομείου Γεννηματάς» για την επιτυχημένη επέμβαση.

Μία 25χρονη ασθενής σώθηκε από μαζική πνευμονική εμβολή, που μεταφέρθηκε χθες στο Τμήμα του αγγειογράφου στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και υπβλήθηκε σε επέμβαση με την μέθοδο της μηχανικής θρομβεκτομής.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σε συνεργασία με την Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία», ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, συνεχάρη το προσωπικό του νοσοκομείου και τόνισε ότι οι δύο κλινικές κατατάσσονται στα 3 καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη για την συγκεκριμένη πρωτοποριακή μέθοδο.

Δείτε επίσης: Αιγινίτειο: 15χρονη με εγκεφαλικό σώθηκε σε 15΄ χάρη στην πρωτοποριακή επέμβαση της θρομβεκτομής

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού:

«Ασθενής 25 χρόνων με μαζική πνευμονική εμβολή και αιμοδυναμικα ασταθής αντιμετωπίστηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς με την πρωτοποριακή μέθοδο τις μηχανικής θρομβεκτομης , με τοπική αναισθησία μόνο από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη.

Είναι εντυπωσιακή η ποσότητα των θρόμβων που αναρροφήθηκε από την πνευμονική αρτηρία του κοριτσιού . Η βελτίωση της κατάστασης ήταν άμεση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεμβατικής πράξης . Το περιστατικό έγινε σε συνεργασία με την Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία με την συμβολή του Πρύτανη κ Σιάσου Μάκη και την Γ παθολογική κλινική στην οποία Συντονίστρια είναι η κυρία Παγώνη.

Το Τμήμα του αγγειογράφου στο νοσοκομείο Γεννηματάς σε συνεργασία με την Γ Παθολογική Κλινική αποτελούν κέντρο Αναφοράς για την αντιμετώπιση ασθενών με πνευμονική εμβολή και κατατάσσονται στα 3 καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που έχουν αντιμετωπιστεί με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο».

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Διαβάστε επίσης: Εγκεφαλικό: Η σημασία της έγκαιρης παρέμβασης με θρομβεκτομή – Τι μπορεί να προσφέρει στα Κέντρα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών