Νοσοκομείο Δράμας: Κατέληξε από τον κορονοϊό 54χρονη νοσηλεύτρια – Ακόμη τρεις σε ΜΕΘ – Μεγάλη διασπορά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

  • Γιάννα Σουλάκη
ιδιωτικών
Η ανεξέλεγκτη διασπορά που έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Δράμας έφερε τον άδικο χαμό μιας 54χρονης νοσηλεύτριας, ενώ την ίδια στιγμή τρεις ακόμη συνάδελφοί της από το ίδιο Νοσοκομείο νοσηλεύονται με βαριά συμπτώματα του κορονοϊού.

Η 54χρονη νοσηλεύτρια εργαζόταν στο Νοσοκομείο Δράμας και στο γραφείο της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο δεν υπάρχει σωστός διαχωρισμός μεταξύ θετικών, ύποπτων και ασθενών που νοσηλεύονται από άλλες ασθένειες, με αποτέλεσμα ο ιός να διασπαρεί στις κλινικές. Εβδομήντα εργαζόμενοι συνολικά νοσούν από Covid και λείπουν με αναρρωτική άδεια.

Η άτυχη νοσηλεύτρια, που πραγματοποιούσε επισκέψεις σε ασθενείς, νόσησε από τον κορονοϊό και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έδωσε σκληρή μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Νοσοκομείο Δράμας: Σε σοβαρή κατάσταση ακόμη τρεις εργαζόμενοι

Ακόμη τρεις εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Δράμας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μια νοσηλεύτρια 52 ετών είναι διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και οι άλλοι δύο -ένας τραυματιοφορέας και μια διοικητική υπάλληλος- βρίσκονται λίγο πριν τη διασωλήνωση.

Η Νοσηλεύτρια, ωστόσο, δεν νόσησε απευθείας από τους συναδέλφους της, αλλά από την κόρη της, που γέννησε με καισαρική τομή στο Νοσοκομείο Δράμας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δηλώνει ότι υπάρχουν ευθύνες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και πρέπει να αποδοθούν: «Για τη μεγάλη διασπορά στο Νοσοκομείο, υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης, γιατί ενώ υπήρχε ελεύθερο κτίριο, δεν φρόντισε να διαχωρίσει τα ύποπτα περιστατικά από τα θετικά, με αποτέλεσμα σε όλο το νοσοκομείο να μην υπάρχουν πλέον αποστειρωμένοι χώροι ασφαλείας».

Ακόμη δύο διασωληνωμένοι υγειονομικοί νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, χωρίς μάλιστα να πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Σε μήνυμά της η ΠΟΕΔΗΝ λέει, ότι οι εργαζόμενοι δεν νόσησαν τυχαία, αλλά εξαιτίας λαθών και παραλείψεων: «Όχι δεν φταίει η μοίρα αλλά τα λάθη και οι παραλείψεις των αρμοδίων. Ευχόμαστε να έχουν τη τύχη του γιατρού που αποσωληνώθηκε πριν λίγες ημέρες και εξήλθε από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κερδίζοντας τη μάχη από το κορονοϊό. Από το πλήθος των χειροκροτημάτων περάσαμε στην ένοχη σιωπή της πολιτείας. Περαστικά στους συναδέλφους και σε όλους τους ασθενείς στις ΜΕΘ. Δεν θα λυγίσουμε….».