Νοσοκομείο Διδυμότειχου: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού – 50 εργαζόμενοι εκτός υπηρεσίας – 3 νοσηλεύονται

  • Γιάννα Σουλάκη
Διδυμότειχου
Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού έχει σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 50 εργαζόμενοι νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ 3 ακόμη νοσηλεύονται, ο ένας σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Διδυμότειχου εξαιτίας μεγάλης συρροής κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους από τους 220 εργαζόμενους του νοσοκομείου, οι 50 είναι εκτός υπηρεσίας. Οι περισσότεροι εξ αυτών νοσούν, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό:

«Κανείς δεν ενημερώνει επίσημα. Ένας γιατρός του νοσοκομείου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και δύο ακόμη γιατρός και βοηθός θαλάμου στη μονάδα νοσηλεύονται στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης».

Νοσοκομείο Διδυμότειχου: «Από τη χειρουργική κλινική ξεκίνησε η διασπορά»

Η διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με τους εργαζόμενους ξεκίνησε από τη χειρουργική κλινική, όπου εντοπίστηκαν 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό και σχεδόν το σύνολο του προσωπικού της. Η ιχνηλάτηση ξεκίνησε, όταν κάποιοι εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, όμως, τότε ήταν ήδη αργά. Η διασπορά είχε συμβεί.

«Δεν γίνονταν προληπτικά τεστ στο προσωπικό. Ξεκίνησαν τώρα που ξέφυγε ο ιός. Στους ασθενείς μόνο rapid test γίνονται κατά την εισαγωγή τους τα οποία δεν έχουν την αξιοπιστία των μοριακών. Ο ιός σιγόβραζε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο. Λαμβάνουν δείγματα για μοριακά τεστ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή τα οποία αποστέλλουν για ανάλυση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αργούν ημέρες να πάρουν τα αποτελέσματα», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, επίσης, και προβλήματα στη διαχείριση των ύποπτων και θετικών κρουσμάτων στο νοσοκομείο: «Στην παθολογική κλινική νοσηλεύουν μαζί γενικά παθολογικά περιστατικά, ύποπτα και θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Στον ίδιο χώρο με έναν διάδρομο που ξεχωρίζει τους θαλάμους. Γι’ αυτό υπήρξε η μεγάλη διασπορά».

Τέλος, στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου το προσωπικό είναι ελάχιστο, ενώ έχει μειωθεί περαιτέρω εξαιτίας της αναρρωτικής άδειας των 50 εργαζόμενων. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι είναι πλέον αδύνατη η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου.