Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Διασπείρονται ψέματα…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για ψέματα που διασπείρονται για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος που σχολιάζει ότι εφαρμόζεται η νομιμότητα, πράγμα που κάποιους τους ενοχλεί.

Το νοσοκομείο λέγεται ότι είναι πλήρες από γιατρούς και κλινικές, με εξαιρετική Οδοντιατρική Κλινική που δεν βρίσκουμε ούτε σε χώρες της δυτικής Ευρώπης! «Αποσιωπάται επίσης ότι με ενέργειες της διοίκησης και του υπουργείου διορίστηκαν 1 παθολόγος, 1 χειρουργός και 1 ορθοπεδικός, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αναλάβει καθήκοντα 1 αναισθησιολόγος, 1 νεφρολόγος και 1 μικροβιολόγος», αναφέρουν από το νοσοκομείο.

Διαβάστε παρακάτω τι λέει αναλυτικά η διοίκηση:

«Τα ψέματα για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου αυτή τη φορά ξεπέρασαν το όριο της γελοιότητας. Διαδοχικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικής εφημερίδας κατηγορούν το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση γιατί το Νοσοκομείο δεν έχει:

– Οδοντιατρική Κλινική. Τέτοια κλινική δεν υπάρχει σε κανένα νοσοκομείο της Ευρώπης! Όσο για οδοντίατρο του Δημοσίου, είναι σε 15 λεπτά απόσταση στο Κ.Υ. Ορεστιάδας.

– Δερματολογική Κλινική. Η δερματολογία είναι κατά 95% εξωνοσοκομειακή ειδικότητα (σπανίως χρειάζεται νοσηλεία) και γι’ αυτό τέτοια κλινική έχουν μόνο τα ειδικά νοσοκομεία! Δερματολόγο έχει το ΠΕΔΥ Διδυμοτείχου.

– Νευροχειρουργική Κλινική, που θα είχε ως συνέπεια οι 3 νευροχειρουργοί να «σκουριάσουν» από έλλειψη περιστατικών! Γι αυτό άλλωστε μόνο λίγα νοσοκομεία έχουν Νευροχειρουργική.

– Ογκολογική Κλινική, ένα άκρως εξειδικευμένο και ειδικών προδιαγραφών τμήμα το οποίο εκτελεί χημειοθεραπείες και γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται σε ορισμένα μόνο νοσοκομεία. Ογκολογική δεν έχει η Κομοτηνή, η Ξάνθη, αλλά ούτε η Δράμα. Για την εξυπηρέτηση και διαμονή των ασθενών που κατοικούν μακριά από το ογκολογικό κέντρο λειτουργεί ο Ξενώνας Σταύρος Νιάρχος μέσα στο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

– Οφθαλμολογική Κλινική. Κλινική δεν υπήρχε, αλλά μόνο 1 οφθαλμίατρος ο οποίος το διάστημα 2013-2016 εργαζόταν μόνο 1 φορά τη βδομάδα στο Γ.Ν. Διδ/χου. Η πρόσφατη προκήρυξη από το Υπουργείο θέσης επικουρικού οφθαλμιάτρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

– Ουρολογική Κλινική δεν υπήρχε, αλλά μόνο 1 ουρολόγος στα εξωτερικά ιατρεία. Σήμερα 1 φορά τη βδομάδα με απόφαση της Διοίκησης 1 ουρολόγος από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα εργάζεται στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου, και έχουν ωριμάσει οι ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου ουρολόγου.

– Ψευδώς αναφέρεται ότι η Ορθοπεδική είχε τον χειμώνα 1 μόνο γιατρό. Η αλήθεια είναι ότι είχε 2 ορθοπεδικούς και 9 εφημερίες/μήνα πραγματοποιούσαν γιατροί του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όταν δε ένας γιατρός αρρώστησε αιφνιδίως μετακινήθηκαν με απόφαση της Διοίκησης 2 γιατροί για 2 μήνες στο Διδ/χο. Στο μεταξύ διορίστηκε 1 επιμελητής B΄ και 1 επικουρικός ορθοπεδικός και επανήλθε ο γιατρός μετά την αποκατάσταση της υγείας του. Σήμερα υπηρετούν 4 ορθοπεδικοί του νοσοκομείου πλέον ο στρατιωτικός ορθοπεδικός.

– Ψευδώς επίσης αναφέρεται ότι αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας του Γ.Ν. Διδ/χου λόγω της διοικητικής «ενοποίησης» με την Αλεξ/λη. Τα δύο νοσοκομεία έχουν χωριστό προυπολογισμό, χωριστές επιχορηγήσεις και χωριστή διαχείριση εσόδων – εξόδων. Το μόνο που μεταφέρεται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο είναι γιατροί της Αλεξ/λης στο Διδ/χο όποτε υπάρχει ανάγκη. Το Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Ε. έχει ομόφωνα προτείνει και το Υπουργείο αποδέχτηκε στους νέους οργανισμούς νοσοκομείων τα 2 νοσοκομεία να γίνουν ανεξάρτητα.

Είναι σαφές ότι η πρόσφατη διερεύνηση του σκανδάλου των παράνομων συνταγογραφήσεων που ζημίωσαν το Δημόσιο με 2,5 εκατ. ευρώ έχει πανικοβάλει ορισμένους, που μάταια επιχειρούν να παραπλανήσουν με μεθοδευμένα ψευδή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις. Η νομιμότητα επιτέλους εφαρμόζεται. Με τα 2,5 εκατ. που έκλεψαν θα είχαμε σήμερα λεφτά να προσλάβουμε ακόμη 50 γιατρούς και 80 διοικητικούς υπαλλήλους και 80 νοσηλεύτριες. Στον αγώνα του Υπουργείου και της Διοίκησης για το τσάκισμα της διαφθοράς έχουμε συμμάχους τους πολίτες και τους τίμιους εργαζομένους του νοσοκομείου».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο αναπληρωτής διοικητής Π.Γ.Ν. Έβρου και Γ.Ν. Διδυμοτείχου Στέφανος Καρακόλιας και ο διοικητής Π.Γ.Ν. Έβρου Δρ. Δημήτρης Αδαμίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν